Kingpins er, som ett av fire lag, klare for Counter-Strike-sluttspillet i Telenorligaen som arrangeres helga 25.- 26. mai. Etter å ha gått tapende ut av flere av de siste finalene, er laget nå svært revansjelystent.

Det forteller Kingpins-kaptein, Anders 'aNdz' Kjær til Nettavisen.

- Jeg har helt ekstremt lyst til å vinne Telenorligaen igjen, ikke fordi det er det største i verden, men på grunn av at det har blitt noen tap i de siste finalene. Vi har hatt tre sure andreplasser på rad, og det er virkelig på tide å ta steget opp på nytt nå. Hele gjengen er veldig klare for å gjøre alt vi kan for en seier i Lillehammer, sier Kjær til Nettavisen.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

- Hvem anser du for å være de største utfordrerne deres?

- Det er sånn jeg ser det kun én hindring for oss, og det er Demise.no. I mine øyne så er vi de sterkeste lagene som møter hverandre i semifinalen, og vinneren av vår semifinale er mest sannsynlig laget som vinner denne sesongen av Telenorligaen.

PS: Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen, og du vil dermed kunne se det beste av norsk Counter-Strike, League of Legends og Rocket League live hos Nettavisen 25. og 26. mai.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Holder Kingpins som favoritter

I tillegg til å ha troen på seg selv, får Kingpins også utdelt favorittstempelet fra Counter-Strike-ekspert Tommy 'TommyM' Monsen.

- I mine øyne har det aldri sett så jevnt ut som i år, og alle fire lagene har i mine øyne mulighet til å vinne på en god dag. Min største favoritt er likevel Kingpins. Jeg tror vinneren av Demise - Kingpins, vinner finalen, sier Monsen til Nettavisen.

Monsen peker også på at Kingpins' revansjelyst kan være en stor drivkraft i sluttspillet.

- Kingpins har hatt noen kjipe andreplasser, i finaler som har vært jevne og kunne gått begge veier. Jeg vil tro de er veldig revansjelystne, og kommer forhåpentligvis godt forberedt til sluttspillet, sier han.

Les også: Ekspertkommentator langer ut mot stjernelaget: - Det er en skandale

Ikke optimal oppladning

Daglig leder i Kingpins, Kenneth Gaupseth, forteller at lagets oppladning til sluttspillet ikke har vært optimal, men tror likevel at laget skal kunne bite fra seg når det hele braker løs på Lillehammer.

- Vi føler oss noenlunde godt forberedt. Oppladningen blir ikke helt perfekt, siden vi har en som er på ferie, men vi føler oss klare, sier Gaupseth til Nettavisen.

Også Kjær peker på lagets oppladning, men legger til at Kingpins ikke er alene om å ha en trøblete inngang til sluttspillet.

- Som vanlig så er det flere lag som allerede har sagt at de splitter etter sesongen eller allerede deltar som mixlag, så jeg forventer at det er lite lagspill og enkle runder det går i. Vi stiller nok uten tvil mest forberedt som lag, men vi har ikke like mange timer i spillet som andre på grunn av fulltidsjobb på flere i laget. Det gjør at vi og Demise.no i mine øyne stiller ganske likt, sier Kjær.

Stor overgang

Det at stammen i Kingpins-laget er såpass samspilte og rutinerte, kan gi laget en fordel når de nå går over til offline-spill foran et publikum.

Seriespillet i Telenorligaen har foregått online, over internett, mens kampene i sluttspillet vil foregå over et lokalt nettverk på Lillehammer der lagene vil være fysisk til stede.

CS-ekspert Tommy Monsen tror lagene kommer til å merke forskjellen fra online-spillet i seriespillet og overgangen til sluttspillet.

- Dette har foregått på internett, noe som er en helt annen setting enn den de nå skal konkurrere i. Jeg vil sammenligne dette som å spille tennis på en grusbane uten tillskuere, hvor de nå skal spille på en gressbane med fulle tribuner. Det er noe annet, noen blir bedre av det, andre faller igjennom, sier Monsen.

Kingpins-kaptein Anders Kjær tror laget vil dra en stor fordel av at sluttspillet foregår offline.

- Vi er laget med definitivt mest erfarne spillere, så det er uten tvil positivt for oss. Vi har alltid hatt problemer med å levere stabilt online, da det er et helt annet tenningnivå enn offline for oss. Jeg gleder meg virkelig til å spille på Lillehammer, og tror på et knallbra publikum som heier oss til seier, sier Kjær.

- Vi er veldig erfarne når det kommer til LAN-kamper. Vi har gjort utrolige kamper tidligere, som comebacket til overtid på sistekartet i fjor. Vi vet hvor gode vi kan være, og sånn sett går vi inn i sluttspillet med god selvtillit, legger han til.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen, og du vil dermed kunne se det beste av norsk Counter-Strike, League of Legends og Rocket League live hos Nettavisen 25. og 26. mai.