Gå til sidens hovedinnhold

Spillerne har kåret vårens lag i League of Legends

Tett kamp i to kategorier, mens det var klare vinnere i de fire andre.

Seriespillet i League of Legends er unnagjort, og nå venter sluttspillet i Telenorligaen. Etter en lang vår med mange spennende kamper, er det nå på tide å kåre ligaens beste spillere, stemt frem av spillerne selv. NDurance-eier Ole-Andreas «Kami» Skår kom med idéen til dette, og hjalp til med innsamling av stemmer fra miljøet.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

Vi har fått med oss League of Legends-kommentator Julian «DogSledder» Nash, som skal gi oss hva han tror er begrunnelsen for at akkurat disse spillerne ble stemt frem.

Spillerne har stemt på følgende kategorier: «top lane», «jungle», «mid lane», «ADC» og «support». Samtidig har spillerne stemt på den beste spilleren kalt MVP, eller «Most Valuable Player».

Merkverdig nok er ingen Riddle-spillere kåret, selv om laget etter seriespillet leder tabellen. Nash tror dette har en naturlig forklaring.

- Det kan være at de spillermessig sliter litt med å vise seg frem. De spiller greit som et lag, men spillerne i og for seg selv er kanskje litt kjedelige, om jeg tør bruke det uttrykket, avslutter Nash.

Allerede onsdag starter semifinalene i sluttspillet i League of Legends.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Best i Top Lane

I «top lane» var det meget jevnt. Riddle-spiller Ruben «Rudolf» Eik kapret andreplassen i kåringen, mens det var spanjolen Fernando «Nandisk0» Peñalba som stakk av med tittelen vårens «top lane»-spiller. Nash mener det er på grunn av hans uforutsigbarhet.

- «Nandisko» har en unik helterotasjon med et knippe aggressive helter andre lag ikke er vant til å spille mot. Han spiller veldig aggressivt, og siden «top lane» i denne metaen som er preget av tanks, så er det nokså uvant for andre lag å spille mot spillere som han. Det gjør også at han ofte vinner laning-fasen ganske solid, som gjør at han kan spre ledelsene sine til resten av kartet

Les også: Enorm Fortnite-satsing gir helt vill premiepott

Beste Jungler

I jungle var det egentlig aldri tvil, og nærmeste konkurrent var milevis unna vinneren. Fact-spiller Anders «Sharp» Lilleengen knuste motstanderne, og tok en klar seier. Nash mener det ble en så klar seier på grunn av hans intelligens i spillet.

- «Sharp» er helt sykt god til å lese kartet og til å ha oversikt over motstanderens jungler. Han er en spiller som klarer å holde hodet kaldt nesten uansett hva som skjer, sier Nash.

Beste i «mid lane»

Også i «mid lane» var det liten tvil. Her stakk Bitfix-spiller Alexander «HHNeverlucky» Hegland av med seieren. Nash mener det er ingen tvil om at han er den beste på grunn av at han kan spille på så mange forskjellige kort i løpet av en kamp.

- «HHNeverlucky» har en stor og unik helterotasjon som gjør han nesten umulig å banne ut, samtidig som at han er den som bærer alle på laget sitt, og er veldig sterk spesielt i laning-fasen, noe som gjør at han er veldig vanskelig å spille mot

Beste ADC

I ADC-kategorien var det Nikolai «Mood» Martinsen som kapret toppplasseringen. ADC-spilleren, som til daglig spiller for nDurance, har imponert gjennom hele sesongen, og Nash sier at det er grunnet hans stabilitet og rutine.

- «Mood» er på et lag med som har flere spilleren som kan bære laget, men han spiller så stabilt og rutinert at han ender opp med å bli den skjulte trusselen som dukker opp og gjør enorme mengder skade i de viktigste øyeblikkene. Han taper så godt som aldri en laning-fasen heller, som gjør han vanskelig å vippe av pinnen.

Beste support

Heller ikke i support-kategorien ble det veldig jevnt. Omid «Touch» Rosander i nDurance tok en klar seier, og Nash sier det ikke var en overraskelse.

- «Touch» er en kjemperutinert support, som i sin rolle som taktisk leder og er god på helter med egenskaper som kan starte kamper, skaper han ofte ledelser nesten ut av ingenting. Sammen med «Mood» i «botlane» taper de nesten aldri en laning-fasen

Sesongens MVP

I kategorien MVP var det veldig jevnt, og bare én stemme som skilte første- og andreplassen. Alexander «HHNeverlucky» Hegland ble vinneren over Anders «Sharp» Lilleengen. Nash tror Hegland trakk det lengste strået på grunn av laget han spiller på.

- Det kan være fordi han spiller på et litt svakere lag som har gjort at han har bært laget mye på egen hånd i sesongen. Han har vært rå i «mid lane» i en sesong der andre Mid Lanere kanskje har slitt litt.

Les også

Norsk CS-stjerne tapte veddemål - spiste sigarett

Årets lag

Nash tror dette laget hadde kunne slått bra fra seg både i Norge og internasjonalt, om de hadde klikket sammen personlig.

- Dette laget hadde vært uslåelig. Det har så mange spillere som kan bære laget, samt en jungler som limer dem sammen med bra «macro» og oversikt over kartet, sier Nash, før han legger til:

- Dette laget hadde garantert vunnet Nordic League.

Helt til slutt spurte vi Nash om hvem han tror trekker det lengste strået i semifinalene, og hvem som stikker av med pokalen i Lillehammer i slutten av mai.

- Det er veldig vanskelig å si. Jeg tror kanskje nDurance tar det hele, men det er utrolig vanskelig. Kanskje fordi jeg tror nDurance og Fact er bittelitt bedre enn de andre, men de møter hverandre i semifinalen, avslutter Nash.

Riddle mot nDurance

I den første semifinalen gikk nDurance Gaming seirende ut mot Fact Revolution, etter å ha vunnet 2-1. I den andre semifinalen vant Riddle Esports 2-0 over Bitfix Gaming.

Finalen spilles under sluttspillhelga på Lillehammer 25. og 26. mai.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til arrangementet, og finalen vil bli streamet live lørdag klokka 13.30.

Kommentarer til denne saken