Gå til sidens hovedinnhold

Esten O. Sæther nominert til årets trener i verden

Norge er en dobbeltkamp fra en sensasjonell VM-deltakelse i futsal. Nå er både landslaget og trener Esten O. Sæther nominert til to prestisjetunge priser.

EKEBERG: Norges futsal-bragd under årets VM-kvalifisering har blitt lagt merke til og nå har verdens største futsalnettsted, www.futsalplanet.com, nominert både landslagstrener Esten O. Sæther og det norske landslaget som henholdsvis beste trener og beste lag i Umbro Futsal Awards.– Dette var både overraskende og veldig moro at vi blir lagt merke til, sier Esten O. Sæther til Nordstrands Blad.

Får skryt av «Ibba»

Stjernespiss Abdurahim «Ibba» Lajaab, som spiller for KFUM futsal, mener at landslagssjefen fortjener å vinne den gjeve tittelen.

– Det er velfortjent at han blir nominert. Det er imponerende hva han har fått til med det mannskapet han har tilgjengelig. Jeg tror ikke han selv vet hva hvor mye han betyr for landslaget, sier Ibba, som signerte for Vålerenga forrige uke.

– Jeg kan takke Esten for fremgangen jeg har hatt det siste året. Den overgangen hadde ikke skjedd uten hjelp fra han og futsallandslaget.

Overrasket alle

Norges landslagsspillere i futsal imponerte stort under kvaliken i Sarajevo like før jul.

Selv om laget tapte 8-0 mot suverene Spania, slo de tilbake med 2-1 seier over vertsnasjonen Bosnia og de sikret 2.plassen med uavgjort 3-3 mot Belgia.

Ibba var også den spilleren som utlignet til 3-3 mot Belgia helt mot tampen av kampen.

Går det an å beskrive hvordan det føltes å avgjøre kampen?

– Det var en ubeskrivelig følelse og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. En helt vanvittig prestasjon av oss, sier han.

Landslagstrener Esten O. Sæther har vært trener for KFUM futsal i 40 år og landslaget har kun eksistert i to år.

Og han mener at suksessen kommer av at han har vært tro mot taktikken i alle år.

– Vi har vår egen filosofi hvor vi angriper med tre bake og en helt på topp. Dette har de andre nasjonene lagt merke til og vi har fått skryt av de andre trenerne for hvordan vi opptrådte, sier Sæther.

Norge har spilt kun 16 landslagskamper siden oppstarten og står med 10 seiere, en uavgjort og fem tap. Og ingen av kampene har vært spilt på norsk jord.

Men 28.mars blir det hjemmekamp når laget skal møte siste hinderet før VM.

Russland, Tsjekkia, Ukraina, Portugal, Serbia og Italia er motstandere Norge kan møte i en kamp som mest sannsynlig går i Oslo Spektrum.

– TV2 satt seerrekord på TV2 Sumo når vi spilte mot Spania. I tillegg var det flere seere enn en gjennomsnittlig tippeligasending på de to andre kampene. Derfor ønsker TV2 å sende de avgjørende kampene på TV, sier Sæther.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial