*Nettavisen* Sport.

Estil: - Kommer til å tape

Foto: (Scanpix)

Frode Estil håpet å slippe skøyting i stafetten, men ble ikke bønnhørt av Krister Sørgård.

19.02.06 09:52

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Jeg begynte å få bange anelser etter jaktstarten. Da skjønte jeg at det bar denne veien, sier Frode Estil.

Å bruke klassikeren Estil på en skøyteetappe er noe trener Krister Sørgåd har vurdert lenge. Nå har han altså gjort alvor av truslene. Søndag går Frode Estil tredjeetappen i OL-stafetten.

- Jeg føler at det er en litt utakknemlig oppgave. Normalt forsøker jo Norge å få et forsprang på de to klassiske etappene. Å gå ut og skulle forsvare en 15 sekunders ledelse i skøyting, er ikke akkurat mitt drømmescenario, medgir Estil, som gjør sitt beste for å dempe forventningene:

- Håpet å slippe
- At jeg kommer til å tape sekunder til en del løpere, det er jeg helt sikker på. At jeg skal klare å gå like fort som Pietro Piller Cottrer på 10 kilometer fristil, ser jeg på som helt urealistisk. Derfor håpet jeg i det lengste å slippe.

33-åringen fra Lierne føler dessuten at han ikke kommer helt til sin rett på denne måten.

- I klassisk kunne jeg kanskje ha bidratt til å skaffe Norge ei luke, og på den måten vært med på å avgjøre stafetten. I skøyting må jeg i stedet konsentrere meg om å tape minst mulig.

Men når laget først er blitt som det er blitt, er selvfølgelig Frode Estil klar til å yte sitt aller beste.

- Skøyteformen ok
- Jeg ser for all del ikke svart på det. Jaktstarten viste vel at skøyteformen også er ok. Jeg skal jobbe hardt for laget og har selvfølgelig veldig lyst på en gullmedalje.

Frode Estil endte opp med en skøyteetappe som følge av Krister Sørgårds luksusproblem i forhold til gode klassiskløpere. Sørgård vurderte imidlertid aldri Estil som ankermann, til tross for den imponerende spurten som ga sølv i duathlon.

- Frode spurtet veldig bra da. Men da hadde han gått 29 kilometer, nå skal det bare gås ti, poengterer treneren.

Følg stafetten direkte fra 10.00.

Norge stiller dermed følgende lag i stafetten:
1. etappe (klassisk): Jens Arne Svartedal
2. etappe (klassisk): Odd-Bjørn Hjelmeset
3. etappe (skøyting): Frode Estil
4. etappe (skøyting): Tore Ruud Hofstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.