RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Estil bøyer av for sjefen

(FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Frode Estil (33) innser at han må bruke skøyteskiene mer enn han opprinnelig hadde tenkt i OL.

- Jeg ligger vel litt tynt an i forhold til femmila. Det er mye som tyder på at jeg får et tilbud om å gå. Og da blir det vanskelig å si nei, sier Frode Estil til TV 2 Nettavisen.

Veteranen fra Lierne hadde ikke med fristilfemmila i sine opprinnelige OL-planer. Nå har imidlertid landslagstrener Krister Sørgård begynt å legge kabalen for hver enkelt distanse. Og alt tyder på at Frode Estil blir et av kortene på den lengste distansen – som også er avslutningsdistansen i OL.

Estil fjerdemann
Fristilspesialistene Tore Ruud Hofstad, Jan Egil Andresen og Tord Asle Gjerdalen er selvskrevne. Estil blir etter all sannsynlighet fjerdemann.

- Men det kan hende Krister velger å satse på Tor Arne Hetland. Han har gått mange gode løp på lengre distanser tidligere i sesongen, poengterer Estil.

- Sørgård sier at Hetland først og fremst er aktuell på sprintdistansene¿

- Ja vel. I så fall røk det siste halmstrået mitt¿

Og som om ikke fem mil skøyting er nok: Frode Estil kan også bli satt opp på en skøyteetappe i stafetten.

- Det er helt klart aktuelt, bekrefter Krister Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Fristil i stafetten
- Hvis Krister mener det er best for Norge at jeg går skøyting i stafetten, så gjør jeg selvfølgelig det. Men sånn som det ser ut per i dag, er vel både Jan Egil, Tord Asle og Tore mer aktuelle enn meg, sier Estil.

33-åringen føler seg ikke engang sikker på å få gå stafetten.

- Aller helst vil jeg gå den andre klassisketappen. Men det er mange som vil gå stafett i OL. Resultatene på 15 kilometer klassisk blir nok helt avgjørende. Jeg tipper at de to beste der går klassisk i stafetten. Det vil si at man kanskje må være på pallen individuelt for å komme med på laget.

Frode Estil var ikke helt fornøyd med NM-innsatsen på Heistadmoen forrige helg. Nå leter han etter den rå følelsen i høyden i Seisser Alm. Etter en uke med akklimatisering kjørte nordtrønderen den første hardøkta mandag morgen.

- Kan ikke utrette mirakler
- Det var tungt. Men det skal vel være litt tungt, poengterer Estil, som med normal formutvikling kommer til å gå 15 km klassisk, duathlon, 50 km fristil fellesstart og stafett i Torino.

Søndag går han nettopp 15 klassisk i verdenscupen i Davos.

- Jeg håper å ikke være altfor langt bak den som vinner. Det viktigste er ikke å vinne, men at kroppen fungerer. Det blir helt sikkert ikke den samme resultatlista på samme distanse i OL. Men det gjelder å være på skuddhold. Man kan forbedre formen mye på et par uker, men man kan ikke utrette mirakler, poengterer Frode Estil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere