*Nettavisen* Sport.

Estil ødela for Hjelmeset

Foto: Scanpix

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Legen ville ikke at han skulle gå, og han ble henvist til tredjeplass fordi Frode Estil hjalp en tysker. Likevel smilte Odd-Bjørn Hjelmeset etter lørdagens femmil.

12.03.05 15:50

Hjelmeset pendlet mellom ledelse, andre- og tredjeplass på femmila i Kollen. Til slutt ble han nummer tre.

Det var han fornøyd med. Uka hadde nemlig vært av det tøffe slaget, og først tre timer før lørdagens renn ble det klart at han skulle gå.

- Jeg har ligget i senga hele uka. Da sprinten gikk av stabelen i Drammen orket jeg ikke en gang å se på TV. Fredag kveld sa så legen til meg at jeg ikke fikk gå, sier Hjelmeset.

Årsaken var lungene. Veteranen har slitt med luftveiene den siste uka.

- På morgenen sa så legen nei. Jeg sa ja. Jeg ville veldig gjerne gå, og legen visste at jeg var i form. Derfor fikk jeg gå. Men hadde det vært tidlig i sesongen eller mer enn ti kuldegrader, da hadde jeg ikke gått, sier Hjelmeset videre.

Takket Estil
Estiske Andrus Veerpalu tok en klar seier. Hjelmeset burde blitt nummer to. Tyske Jens Filbrich kom imidlertid bakfra, og slo til slutt Hjelmeset med et halvt sekund.

- Jeg takker Frode Estil for andreplassen, sa Filbrich etterpå.

Filbrich tok nemlig igjen nordmannen, og hang seg på da trønderen fikk nye krefter mot slutten. Nordmannen dro tyskeren til andreplass. Først én kilometer før mål fikk han beskjed om at han var i ferd med å hjelpe tyskeren forbi Hjelmeset. Da var det for sent.

- Jeg gikk til side med en gang. Om jeg ble nummer seks, sju eller åtte hadde vært det samme, og jeg hadde gått til side tidligere hvis jeg hadde fått beskjed om hva som var i ferd med å skje, sier Estil.

- Jeg får ta et hardt møte med ham. Tenk å dra tyskeren forbi meg da, sa Hjelmeset spøkende.

Problemet var bare at de norske meldestasjonene lå for langt fra hverandre til at ting kunne vært gjort annerledes.

Birkebeineren neste
Estil hadde egentlig planer om å gå flyktningerennet, men tvilte på start i det lørdag ettermiddag. Hjelmeset vil droppe den avsluttende jaktstarten i Falun. I stedet vil ha gå Birkebeineren.

- Men landslagssjef Krister Sørgård vet det ikke enda. Men han skjønner det vel da jeg ikke dukker opp i Falun på torsdag, sier Hjelmeset humrende.

Vel vitende om at han fikk en tredjeplass ut av et renn han var nær ved å miste.

PS: Verdensmester Frode Estil ble til slutt nummer sju og nest beste nordmann. Kristen Skjeldal ble nummer 11, Jon Anders Gaustad 14, Krister Trondsen 18 og Jens Arne Svartedal 20

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.