Gå til sidens hovedinnhold

Estil og Northug i NM-krangel

Kompisene Frode Estil (34) og Petter Northug (21) blir ikke enige om hvem som er NM-favoritt på hjemmebane.

MERÅKER (Nettavisen): - Petter er et villdyr når han får på seg startnummer. Han blir ikke lett å slå, sier Frode Estil til Nettavisen.

- Sier han det? Vel, jeg leste i NM-avisa at han skulle gå ifra meg. Han begynner vel å merke presset og prøver å snakke seg bort fra favorittstempelet. Typisk Frode, parerer Northug.

Jo da, det er en aldri så liten krangel på gang mellom kompisene før norgesmesterskapet i løypene der begge har tilbrakt utallige treningstimer de siste årene. Men begge argumenterer med et smil om munnen. Det er ikke noe fiendskap på gang mellom veteranen og ferskisen.

Estil – Northug 2-1
Men det er ingen tvil om at begge mener det de sier når de stempler hverandre som favoritter. Og det er ikke torsdagens 15-kilometer de snakker om, men lørdagens dobbeljaktstart.

På den distansen satte Northug Estil – og alle andre, for den saks skyld – ettertrykkelig på plass på Heistadmoen for ett år siden. Gullet er foreløpig Northugs eneste individuelle NM-triumf på seniornivå.

Men Frode Estil har faktisk ikke mer enn to han heller.

- Det er ikke så mye det, nei. Jeg skulle gjerne hatt noen flere. Det er ingen tvil om at jeg ønsker meg gull. Spesielt her på hjemmebane hadde det vært veldig artig å bli norgesmester, innrømmer Estil – som føler at formen er gryende.

Har planlagt rykket
- Hvis det hadde vært VM i dag, hadde jeg nok ikke vært noen gullkandidat. Men jeg synes utviklingen har vært positiv siden Tour de Ski, medgir han.

Petter Northug er også endelig på gang etter ei uke med sykdom i bakkant av Tour de Ski. Ennå er han ikke sikker på om han stiller til start torsdag. Og hvis han stiller, er det for gjennomkjøringens skyld.

Men lørdag håper han å være rimelig konkurransedyktig, sykdommen til tross.

- Jeg kjenner i hvert fall løypa og vet hvor jeg skal sette inn kreftene. Og det blir ikke inne i skogen, for å si det sånn. Det blir et sted der folk kan se det, lover Northug.

- Ikke akkurat dødssyk
Men NM-favoritt vil han altså ikke være.

- Nei, her er det Frode som har presset. Jeg har vært syk, understreker Northug med sitt sedvanlige glis.

- Vel, han har nå ikke akkurat sett dødssyk ut de siste dagene, repliserer Frode Estil.

NB! Flere profiler har havnet på sykdomslista før NM. Verken Simen Østensen og Øystein «Pølsa» Pettersen stiller til start. Det gjør heller ikke Hilde Gjermundshaug Pedersen og Kristin Størmer Steira, i hvert fall ikke på torsdagens åpningsdistanse.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme