*Nettavisen* Sport.

Estil raskt tilbake

Frode Estils sykdom er ikke verre enn at han fortsatt kan rekke fredagens klassiske 15-kilometer i OL.

15.02.06 17:38

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Frode har det jeg vil kalle bagatellmessige symptomer på en luftveisinfeksjon. Han forbereder seg på å gå fredagens løp, sier landslagslege Hans Petter Stokke.

Både Estil og Jan Egil Andresen ble isolert fra den øvrige langrennstroppen onsdag morgen. Andresen skal være noe hardere angrepet enn Estil, men begge kan ifølge Stokke bli klare igjen i løpet av kort tid.

- Frode var ute og tuslet en tur i dag, opplyser han.

- Kunne Frode ha gått hvis det hadde vært løp i dag?

- Han sa selv at han ville ha vurdert det nøye.

Ekstra overskudd
- Hvordan tar han sykdommen?

- Frode er en rolig og sindig kar, så dette takler han bra. Han slipper ned skuldrene og slapper av. Forhåpentligvis vil det bare gi ham ekstra overskudd inn mot rennet.

Frode Estil er normalt en av storfavorittene i fredagens løp – sammen med andre nordmenn som Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Det blir Hans Petter Stokke som torsdag ettermiddag avgjør om det er medisinsk forsvarlig for Estil å gå fredagens løp. Deretter blir det opp til den sportslige ledelsen å bestemme om han skal gå.

- Men den vurderingen tar vi ikke før torsdag. Erfaringsmessig skjer det mye fra dag til dag her nede, så vi forskutterer ingenting, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Restriksjoner
Som følge av de nye sykdomstilfellene innførte langrennsleiren nye restriksjoner fra og med onsdag. Løperne er nå delt inn i puljer i forhold til måltidene. Under onsdagens pressetreff improviserte man også en fysisk sperre mellom utøvere og journalister.

- Ideelt sett skulle alle ha bodd på enkeltrom med egne toaletter, men det har vi dessverre ikke mulighet. Det finnes rett og slett ikke nok rom her i Pragelato, forklarer Hans Petter Stokke, som beklager at tirsdagens sølvfest og 30-årsfeiring for Jens Arne Svartedal ble kraftig amputert.

- Det ble dessverres stusselige greier. Vi måtte avslutte etter en enkel middag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.