Estil spurtet til seier

Foto: Daniel Raunig (EPA/Scanpix)

Frode Estil spurtet inn til seier på lørdagens 30 km fellesstart i estiske Otepää. Anders Aukland fulgte opp til norsk dobbeltseier.

10.01.04 13:54

Otepää er en favorittarena for de norske langrennsgutta. Fire ganger har det vært arrangert verdenscuprenn der, og tre ganger har det blitt norsk seier.

På lørdagens fellestart i klassisk stil var det Frode Estils tur til å gå til topps.

Trønderen lå langt tilbake i feltet store deler av løpet, men på den siste runden slo han til og inne på stadion var det ingen som kunne stå imot i spurten.

- Jeg ville gjerne være med langt framme i hele løpet, men jeg klarte ikke å henge helt med i begynnelsen. De to første to milene lå jeg et sted fra 15 til 20. Mot slutten skaffet jeg meg en ledelse uten at jeg på noen måte følte meg sikker, sier han til NTB.

For å gjøre dagen komplett for Norge, spurtet Anders Aukland inn til norsk dobbeltseier. Den russiske overraskelsesmannen Ivan Alypov ble nummer tre.

Jens Arne Svartedal ble tredjebeste nordmann på 13. plass.

Bakgrunn

Det har ikke fungert helt som det skal i sporet for de norske langrennsgutta i vinter.

Anders Auklands seier i finske Kuusamo er foreløpig eneste norske verdenscuptriumf denne sesongen. Noe Kristen Skjeldal & co har planer om å rette opp i estiske Otepää lørdag.

Åtte norske utøvere står på startstreken på 30 km fellesstart.

Tyske René Sommerfeldt leder verdenscupen foran dette rennet. Han er 58 poeng foran svenske Mathias Fredriksson. På de to neste plassene følger Sommerfeldts landsmenn Axel Teichmann og Tobias Angerer.

Beste nordmann i verdenscupen er Jens Arne Svartedal på sjuendeplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.