*Nettavisen* Sport.

Estil vil droppe OL-femmila

Frode Estil er regjerende verdensmester i femmil. I OL vurderer han å droppe distansen.

13.01.06 08:34

- Per i dag har jeg ingen kjempeambisjoner om å gå femmila i OL. Den inngår i utgangspunktet ikke i mine OL-planer, sier Frode Estil til TV 2 Nettavisen.

For elleve måneder siden ble han verdensmester på distansen i Oberstdorf. Den gang ble femmila gått som klassisk fellesstart. Også i OL er det fellesstart, men nå i fri teknikk. Det passer 33-åringen dårlig.

- Hvis jeg skal gå distansen i OL, må jeg føle at jeg har noe der å gjøre. I vinter er det mange unggutter som har skøytet minst like bra som meg, poengterer Estil.

- Mye taler for Frode
Landslagstrener Krister Sørgård har imidlertid ingen ambisjoner om å la veteranen «slippe unna» så lett.

- Jeg har begynt å snakke med Frode om det der. Jeg vil si det sånn at det er mye som taler for at Estil går, sier Sørgård.

Og Estil innrømmer at han ikke kommer til å nekte – hvis sjefen insisterer.

- Jeg er selvfølgelig ikke helt fremmed for tanken. Men denne gangen er det andre distanser som passer bedre for meg, påpeker han, og ramser opp 15 kilometer klassisk, duathlon og stafett.

- Jeg har mye større muligheter til å hevde meg der.

Test i Val di Fiemme
Søndag stiller han uansett til start i tremil fellesstart i skøyting i Val di Fiemme.

- Den vil kanskje gi meg et lite svar på hvor store sjanser jeg har i ei eventuell OL-femmil, sier medaljegrossisten fra Lierne i Nord-Trøndelag, som tidligere har vist at han er god til å henge – og ikke minst god til å spurte – også i friteknikk.

Femmila er den siste distansen i OL. Den kan dermed også bli Frode Estils siste internasjonale mesterskapsstart. Estil har bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

- Og den beslutningen er endelig, fastslår han bombastisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.