Et 50 år langt mareritt

Foto: Andrew Powell / Getty Images / All Over Press

West Ham evner ikke å slå Liverpool på Anfield.

07.04.13 18:32

LIVERPOOL - WEST HAM 0-0:

1963:

The Beatles er i ferd med å innta kontinentet.

John F. Kennedy blir skutt og drept i Dallas, Texas.

Winston Churchill blir USAs første æresstatsborger.

Og West Ham slår Liverpool på Anfield.

Siden den gang har ikke londonlaget klart å gjenta bedriften. Før søndagens kamp mellom de to lagene sto West Ham med 29 tap og ti uavgjortresultater på Anfield siden seieren i '63, og for å unngå 50 år uten Anfield-seiere måtte West Ham følgelig overvinne et topp fire-jagende Liverpool-lag denne dagen.

Det klarte de imidlertid ikke.

90 målløse minutter (pluss tillegg) betyr at den marerittaktige statistikken fortsatt lever i beste velgående.

To fornøyde managere
- Jeg er fornøyd, selv om vi burde ha vunnet kampen. Vi nullet ut Liverpools styrker og skapte de største scoringsmulighetene, sier West Ham-sjef Sam Allardyce ifølge BBC etter kampen.

- Jeg er glad. Det er kun avslutningene våre som koster oss tre poeng her, legger manageren til.

Også managerkollega Brendan Rodgers i Liverpool er fornøyd.

- Spillet vårt var enestående. Spillernes innsats var veldig god. Vi trengte bare litt flaks for at det skulle gå vår vei, sier han.

Matchvinnende keeperspill
Men gjestene kan takke deres finske keeper Jussi Jääskelainen for at laget tross alt kunne gå av banen med poeng.

Både Philippe Coutinho, Luis Suarez og innbytter Daniel Sturridge (inn for en skadet Stewart Downing) hadde muligheten til å sende vertene i føringen før pause, men den finske keeperen - som har flest redninger i Premier League denne sesongen - hindret dem hver gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ANDREW YATES / Afp / NTB scanpix

På Liverpools banehalvdel var det ikke like ofte fare på ferde, men Mohamed Diamé var fryktelig nære da han driblet vekk et halvt Liverpool-lag og sendte ballen i tverrliggeren bak Pepe Reina i Liverpool-buret.

Diskutable straffesituasjoner
Men 0-0 ved pause, altså, og i andre omgang tok kampen seg ytterligere opp.

Drøyt ti minutter ut i omgangen prøvde Steven Gerrard seg fra 14 meter, men James Tomkins reddet ballen på streken. Noen minutter senere var samme Tomkins på ferde i andre enden av banen, og ble muligens snytt for straffespark da han ble felt av José Enrique uten at pipeblåser Anthony Taylor lot til å reagere.

- Vi skulle hatt straffe, konstaterer Sam Allardyce etter kampen.

Ikke lenge etterpå var det Tomkins selv som la Steven Gerrard i bakken innenfor West Hams straffefelt, men heller ikke denne gangen blåste dommeren for straffespark.

West Ham nærmest scoring
Etter hvert som tiden gikk, sendte Liverpool-manager Brendan Rodgers sine spillere høyere opp i banen, i håp om å utnytte slitne West Ham-bein. Uten at det ga resultater. Et stadig mer utslitt West Ham-lag sto imot Liverpool-trykket, og i stedet var det faktisk gjestene som var nærmest scoring - da et godt slått hjørnespark fem minutter før full tid endte med en redning på streken.

På overtid fikk Luis Suarez sjansen fra spiss vinkel, men igjen var Jääskelainen med på notene.

Dermed endte det altså målløst, noe gjestene nok er godt fornøyd med, kampen sett under ett. Det var likevel altså ikke nok til å sette en stopper for den 50 år lange negative Anfield-statistikken.

Liverpools ene poeng betyr at laget fortsatt innehar en sjuendeplass på tabellen, sju poeng bak Arsenal på fjerdeplass med én kamp mer spilt.

West Ham ser ut til å unngå nedrykk med grei margin, med sju poeng ned til nedrykksstreken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.