RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et av årets viktigste United-mål

Foto: Lindsay Parnaby / Afp / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Hull City hadde den regjerende seriemesteren i knestående.

HULL - MAN. UNITED 2-3:

David Moyes har fått det tungt i sin første sesong som manager i Manchester United. Skoene til sir Alex Ferguson har vist seg vanskelige å fylle. 17 runder ut i Premier League-sesongen var fasiten åtte seirer, fire uavgjorte kamper, fem tap og en åttendeplass på tabellen.

Derfor var det essensielt for Moyes' tittelhåp at United klarte å snu bortekampen mot Hull på «boxing day». Hjemmelaget ledet nemlig 2-0 etter bare 14 minutter.

- Når du ligger under med to mål, kan du lett henge med hodet og være skuffet, men i Manchester United holder vi hodene hevet og har tro på at vi kan komme tilbake, sier Ashley Young ifølge BBC.

- Vi viste hvilken lagånd, karakter og styrke vi har i stallen, legger han til.

Et av nøkkelmålene var den vakre 2-2-scoringen til Wayne Rooney.

- Det var et av mine beste mål. Jeg har ikke sett bildene av det, men det var en veldig viktig scoring for oss. Vi hadde noen dårlige resultater i starten av sesongen, men nå viser vi vår kvalitet. Vi kjemper hardt og kan forhåpentlig overraske noen folk nå, sier Rooney til Sky Sports.

Sterkt hjemmelag
Manchester United visste nok at man gikk til en tøff bortekamp. Hull hadde ikke sluppet inn mer enn tre baklengsmål på hjemmebane før denne matchen - færre enn alle andre i Premier League.

Laget hadde dessuten bare ett tap på KC Stadium.

Likevel var det overraskende for de fleste at formsterke Manchester United skulle havne under mot formsvake Hull. Mens bortelaget kun hadde tapt to av sine elleve siste ligakamper, hadde Hull spilt fire på rad uten å vinne.

Hull har imidlertid noen karer som kjenner Manchester United svært godt. Manager Steve Bruce var en forsvarsklippe på Old Trafford i mange år, mens sønnen Alex Bruce har sett mange kamper fra tribuneplass.

Gamle kjenninger
Det var nettopp Alex Bruce som skaffet 1-0-målet. Han raget høyest i feltet og headet ballen ned til en annen kar som kjenner United godt, nemlig James Chester, etter et hjørnespark fra Tom Huddlestone før fire minutter var spilt. Chester, som startet karrieren i Manchester United, fikk en enkel jobb med å banke ballen inn i nettmaskene fra kort hold.

Om ikke dette var sjokkerende nok, ble det i alle fall det da Hull ti minutter senere økte til 2-0.

David Meyler fikk med seg ballen inn i feltet med et frekt hælspark over sitt eget hode, Yannick Sagbo sørget for å holde ballen i spill, og etter noen paniske forhandlinger inne i Uniteds straffefelt, endte det med at Meyler kom til skudd fra farlig posisjon.

Skuddet var i utgangspunktet ikke særlig skremmende, men det ble raskt det da Jonny Evans for andre gang på sekunder slurvet med klareringen. Evans styrte rett og slett ballen forbi sin egen keeper og i mål.

I samme angrep pådro Uniteds høyreback Rafael seg en lyskeskade. Han ble erstattet av Adnan Januzaj.

Raskt comeback
Manchester United mistet ikke motet av å ligge under 0-2 etter et snaut kvarter, men jobbet ufortrødent videre. Belønningen kom raskt, da Chris Smalling beseiret Curtis Davies i en hodeduell og stanget inn 1-2 etter 20 minutters spill.

Fem minutter senere sto lagene igjen likt.

Wayne Rooney sørget nemlig for 2-2 med et elegant og kontrollert halvvolleyskudd fra 20 meter, som dalte ned i venstre kryss.

2-2-målet virket å roe ned lagene. I alle fall når det gjelder målproduksjon.

Tidlig i andre omgang hadde Hull et par gode muligheter til å ta tilbake ledelsen, begge ganger etter dødballer. Den andre gangen headet Alex Bruce ballen i tverrliggeren og ned, men ikke inn i mål.

Tåpelig av Valencia
I stedet scoret Hull i sitt eget nett. James Chester headet ballen kontant i mål etter et innlegg fra Ashley Young. Kampens andre selvmål ga United ledelsen 3-2.

Spillet bølget fram og tilbake etter dette. Hull, anført av Tom «Steven Gerrard II» Huddlestone skapte Hull et visst trykk mot United i sluttminuttene. Antonio Valencia utmerket seg også, men ikke på en positiv måte. Valencia pådro seg sitt andre gule kort i kampen da han sparket bort ballen etter at dommeren hadde blåst for et frispark til Hull.

- Det kom mange langballer de siste fem minuttene, men vi kjempet hardt og fikk et massivt resultat, sier Wayne Rooney.

To minutter på overtid ble James Chester spilt helt fri inne i Uniteds sekstenmeter. Førsteberøringen var litt svak, noe som ga David De Gea sjansen til å rykke ut. Det gjorde spanjolen, som fikk avverget den store målsjansen.

Det hjalp United til tre poeng. Tre svært viktige poeng.

Han ble dermed utvist i det 90. minutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere