Gå til sidens hovedinnhold

- Et av Bundesligaens største talenter

Denne gutten spås en lysende framtid.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Her er ukens fem tanker - og høydepunktene fra forrige runde:

1) Stuttgart-spiss og Moa-konkurrent Vedad Ibisevic begynner å bli klar for større utfordringer. Han er definitvt en av de beste spissene i Bundesliga, og det spillet han viser om dagen er verdensklasse. Kun Robert Lewandowski har scoret flere mål enn ham så langt denne sesongen.

Etter sesongen tror jeg flere storklubber vil vise sin interesse for spissen, som har kontrakt til sommeren 2016. Han presterer både på klubblag og landslag, og han har utviklet seg voldsomt siden tiden i Hoffenheim. Han er god med beina og hodet og har svært få svakheter. Dette har vært en herlig signering for Stuttgart, som de kan tjene mye penger på, i tillegg til alle målene han har gitt dem. Og med norske øyne baner det vei for Moa Abdellaoue.

2) Det er veldig mange som sier at Rene Adler er en av Tysklands og Bundesligaens beste keepere, noe jeg har vanskelig med å forstå, for å være helt ærlig. Jeg synes Adler var en god keeper da han var Bayer Leverkusen-spiller, men det han har vist etter overgangen til Hamburg, har ikke vært bra.

Adler er etter min mening kun en middelmådig keeper nå. Selvsagt, noe av skylden til at Hamburg har sluppet inn flest mål av samtlige lag i Bundesliga, ligger også på forsvaret deres, som absolutt ikke har vært bra. Adler bør ut av landslagsdiskusjonen, og andre keepere som Bernd Leno (Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Gladbach) og Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) bør være aktuelle.

3) Stuttgart har ikke bare stjerna Vedad Ibisevic på laget, de har også et av landets aller største talenter, nemlig Timo Werner. Gutten er kun 17 år gammel og i helga vartet han opp med to flotte scoringer borte mot Freiburg.

En svært moden spiller, til tross for alderen. Han er ikke redd, han tviler ikke på egne ferdigheter og han rett og slett elsker fotball. Her sitter Stuttgart og Tyskland på noe stort. Han har selvsagt fortsatt en lang vei å gå, men mer lovende enn dette er det vanskelig å bli. Werner passer også perfekt inn i systemet til den nye treneren, Thomas Schneider. Jeg spår en stor fremtid for denne karen.

Her er også med i vår oppsummering av rundens vakreste mål:

HTML EMBED

4) Jeg må si at Wolfsburg har overrasket meg litt så langt denne sesongen. Jeg hadde ikke ventet en så god sesongstart, men de spiller utrolig morsom og underholdende fotball. Trener Dieter Hecking har fått til et meget bra system i klubben. Jeg føler meg rimelig sikker på at de ikke er en topp 4-klubb, men Europa League er utvilsomt innen rekkevidde når sesongen tar slutt i mai.

De har fått en spiss i Ivica Olic i toppform, en kreativ midtbane med Diego, Ivan Perisic, Luiz Gustavo og Maximilian Arnold, og de har lagt ned et godt arbeid når det gjelder det defensive, med Naldo som selve sjefen. Nå vinner de kamp etter kamp etter kamp. En spennende klubb om dagen.

5) Vi tar som vanlig en liten titt på nordmennene denne runden. Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig i derbyet borte mot Hannover. En skadet Håvard Nordtveit var ikke i troppen til Gladbach. Tarik Elyounoussi spilte første omgang hjemme mot Hertha Berlin mens Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 72 minutter i samme kamp. Både Vegar Eggen Hedenstad og Moa var ubenyttede reserver i oppgjøret mellom Freiburg og Stuttgart.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe