MOLDE (Nettavisen): Sarpsborg 08 tok ufortjent ledelsen 1-0 mot Molde, men Ole Gunnar Solskjærs menn snudde kampen og vant fortjent 3-1 i lørdagens oppgjør hjemme på Aker stadion. I lagets første kamp uten Magnus Wolff Eikrem, som nylig ble solgt til nederlandske Heerenveen, spilte Molde med en ny taktikk.

I stedet for de vanlige 4x2x3x1- eller 4x3x3-formasjonene som har vært Moldes varemerke de siste sesongene, stilte romsdalingene opp i en uvant 4x3x2x1-formasjon.

- Jeg ville ha inn Joshua Gatt på topp. Farten hans skulle true de to store, sterke midtstopperne til Sarpsborg 08. Jo Inge Berget og Agnaldo skulle ligge bak Gatt. De tre på midtbanen skulle styre kampen, og backene våre skulle være med å angripe, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

PossessionEtter en svak start på sesongen står Molde nå med kun ett tap på de åtte siste kampene. Det så lenge svart ut mot Sarpsborg, men rett før pause satte høyreback Martin Linnes inn utligningen.

- Etter 30 sekunder hadde vi den første sjansen vår, og da tenkte jeg at formasjonsendringen kunne fungere. Vi ville dominere ballinnehavet, for det har Sarpsborg gjort i sine kamper. Planen var å få dem litt utålmodige og ut av formasjon. At Martin (Linnes) scoret rett før pause var viktig, forteller Solskjær.

Martin Linnes, som kom til Molde fra Kongsvinger før forrige sesong, var en del av U21-landslaget som spilte EM i Israel, og fikk også spille kamper til tross for hard konkurranse fra tysklandsproffer som Vegard Eggen Hedenstad og Omar Elabdellaoui.

- De må vri på hodet
Første sesong i Molde-drakten var han en av dem som nøt mest spilletid. Nå har 21-årigen også scoret to mål på de to siste kampene for Molde, etter å ha scoret mot Vålerenga sist.

- Martin (Linnes) har vært spiss og ving. I dag scoret han, og det gjorde han i forrige kamp også. Han er ekstremt flink til å time løpene inn i boksen. Vi må være flinke til å vri spillet, slik Magnus Wolff Eikrem gjorde. Nå må de andre spillerne begynne å gjøre det også. Spillerne må vri mer på hodet og kikke seg over skulderen, forklarer Ole Gunnar Solskjær.

Sarpsborg 08s Mohammed Elyounoussi har vært en av landets mest omtalte fotballspillere den siste tiden. Stortalentet, som er fetteren til Tarik Elyounoussi, har vært jaktet av blant andre Rosenborg. Ole Gunnar Solskjær roser 18-åringen opp i skyene.

- Mohammed Elyounoussi er et av de største talentene vi har i Norge. Men jeg liker ikke å kommentere andres spillere.

- Han er glad i ballen
Martin Linnes var en viktig brikke for å ta ut trusselen Elyounoussi presenterer, ifølge den tidligere Manchester United-proffen.

- Med det systemet vi spilte måtte vi ha backene opp. Elyounussi er ung, han er glad i ballen, og han liker å utfordre spillere. Da måtte vi kjøre hans egen oppskrift mot han (flytte Martin Linnes offensivt, red. anm.), og se hvor mye han ville være med den andre veien. Faren er at man gir han mye rom i perioder, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Måtte skifte side
Det var en oppskrift som lyktes, ifølge Martin Linnes. Planen fungerte så perfekt at Sarpsborg måtte gjøre endringer, ifølge spilleren selv.

- Han er en spennende spiller og en bra spiller, men jeg tok ham bra ut i førsteomgang. Han måtte skifte side i andreomgang, og det er et bra tegn som back, forteller Martin Linnes til Nettavisen.

Med seieren mot Sarpsborg klatrer Molde opp på en foreløpig ellevte plass, før de andre lagene spiller sine kamper på søndag. At man nå er over streken er Linnes fornøyd med.

- Nå fikk vi et pusterom. Vi skal ikke tape mot Sarpsborg hjemme, avslutter høyrebacken.