Tirsdag kveld smalt bomben: Det beste fra Leopard-Trek og RadioShack forenes neste sesong.

- Det er det beste av det beste. Det ser jo nesten litt i overkant ut, smør på flesk, sier Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

Fränk og Andy Schleck, Andreas Klöden, Fabian Cancellara, Chris Horner og Janez Brajkovic. Lista er lang, og resultatet kan bli fantastisk, tror ekspertene.

Tent dansk ekspert
- Hvis vi ser på de to lagene hver for seg, så har begge vært blant de tre beste lagene i verden denne sesongen. Derfor er det selvsagt at det blir et drømmelag når to slike storheter slår seg sammen, sier den danske TV-kommentatoren Dennis Ritter til tv2sporten.dk.

Det er ikke bare stjernenavnene som er spennende. Finansieringen er allerede i havn for 2012 og 2013-sesongen, i tillegg har laget Flavio Beccas milliarder å lene seg på – dersom det virkelig skulle knipe.

Les også: RadioShack slapp flere stjernenavn

Nøkkelen til suksess kan likevel ligge på direktørnivå. Johan Bruyneel har klødd i fingerne etter en slik oppgave etter at Lance Armstrong la opp som aktiv syklist.

Belgieren har tidligere ført både Armstrong og Alberto Contador til topps i Tour de France. Nå får han endelig et forsøk på å gjenskape prestasjonen med Schleck-brødrene under sine vinger.

- Det som løfter det hele fra et skikkelig godt lag, til et drømmelag, er at kjernen fra Leopard-Trek bevares på ryttersiden. Schleck-brødrene og Cancellara blir tilført Bruyneel fra RadioShack.

- Det er et firkløver som er kruttsterkt på alle nivåer, understreker Ritter.

Bør Contador frykte dette?
Oppstillingen har allerede skremt vannet av Alberto Contador. Eurosports Stoltenberg mener likevel at det går an å demme opp for det nye superlaget.

Les også: Contadors skrekkscenario

- Jeg har lest både hva Contador har sagt, og ser poenget om at Bruyneel kjenner hans svakheter fra dagene de jobbet sammen. Men Contador har fremdeles muligheten til å velge seg åtte mann som kan dedikeres til å hjelpe ham til topps i Tour de France.

- RadioShack kan sy sammen et stjernegalleri uten sidestykke, men det kan også bli mange kokker og mye søl. Dette er kanskje et rart eksempel, men se for eksempel på Geox-laget under årets Vuelta a España. (Juan José) Cobo var i utgangspunktet fjerdevalget i startoppstillingen, men nå ser det ut til at de lar ham vinne vueltaen. Man har ingen garantier, selv om lag ser sterke ut på papiret.

Store omveltninger
RadioShack-Nissan-Trek vil benytte Leopard-Treks lisens neste år. Det betyr dermed at en WorldTour-lisens åpner seg ProContinental-lagene (og eventuelt nystartede lag).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTC-Highroad etterlater seg også en åpning, mens Quick Step overtar Omega Pharma som sponsor, og lar Lotto-Ridley kjøre videre med profflisensen.

Sykkelsporten er altså inne i en periode med store omveltninger hva sponsorater og eierstruktur angår.

Hva kan man lese ut av at Leopard, HTC og Cervélo TestTeam (i 2010) ikke makter å overleve i denne bransjen?

- Det er et hardt klima i denne bransjen. Det viser seg å være dyrere enn man tror å drifte et WorldTour-lag og det er åpenbart at arbeidet med å sikre finansiering av driften er tøff. Det sier vel også noe om at drømmen om å skape et norsk profflag er ganske langt unna, men den blir jo knust i august og september hvert år, innser Stoltenberg.

procycling.no-blogg: På tide å tenke langsiktig

- Leopard-Trek gikk steinhardt ut og kjørte høy sigarføring fra starten av. Dette viser vel bare hvor tøft det er å få ting til å gå rundt. Det skal masse ressurser til, men egentlig synes jeg det er synd at storlag som dette går inn på denne måten, sier Atle Kvålsvoll.

- Jeg tror likevel det er en god løsning for RadioShack. De har vært i et lite vakuum og har ikke kjørt inn resultatene man kan forvente seg fra et såpass stort lag. Det nye laget ser veldig sterkt ut, i hvert fall på papiret, legger Kvålsvoll til.

Hva tror du om RadioShack-Nissan-Trek? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under denne artikkelen!