RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et essepar til 16 millioner

Foto: Neil Stoddart/PokerStars
Sist oppdatert:
Tidenes største europeiske pokerturnering er over.

Glen Chorny (22) fra Ontario i Canada er 16 millioner kroner rikere etter at han gikk til topps i European Poker Tour Grand Final i Monte Carlo natt til fredag.

Avgjorde med A-5
I den avgjørende hånden synte Chorny ungarske Denes Kalos all-in. Chorny hadde A-5, Kalo K-Q. Det kom både et ess og en dame i floppen, og turn og river forandret ingenting.

Chorny kunne juble for seier i turneringen tidligere verdensmester Greg Raymer kaller den nest mest prestisjetunge i verden etter hovedøvelsen i World Series of Poker.

- Det føles fantastisk, sa Chorny, som fikk støtte fra mor og far på tribunen.

Dyre drinker
Noen ellevill feiring så det ikke ut til å bli, 22-åringen var nesten skremmende rolig til tross for at han nettopp var blitt 16 millioner kroner rikere.

- Det har ikke gått opp for meg ennå. Men jeg tror ikke jeg skal på Jimmy's, for drinkene i Monte Carlo er for dyre, smilte den sindige kanadieren.

Denes Kalo fikk 9,4 millioner kroner for andreplassen, mens 19 år gamle Maxime Villemure - også han fra Canada - ble nummer tre og over fem millioner kroner rikere.

Beste nordmann på 15. plass
De største profilene på finalebordet var Antonio Esfandiari og Luca Pagano. Amerikanske Esfandiari endte på åttendeplass, mens italienske Pagano ble nummer seks.

Øyvind Riisem var beste nordmann i turneringen med sin 15. plass, mens Johnny Lodden endte som nummer 17. Åtte nordmenn var blant de 80 beste i turneringen og fikk pengepremier.

Les flere pokerartikler her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere