RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Et helt spesielt Crosby-show

Spør stakkars Philadelphia Flyers hvorfor Sidney Crosby (19) er den største stjernen i NHL.

PITTSBURGH - PHILADELPHIA 8-4: 18 år gammel kom Sidney Crosby til NHL - hockeyligaen hvor menn virkelig er menn. Han kom som et talent i superklassen, og enkelte dro faktisk sammenligningen med Wayne Gretzky. De fleste dro fram superlativene, men Philadelphia Flyers dro fram påstander om filming.

De slet nemlig med å stoppe ham på lovlig vis.

Nattens kamp tyder på at Flyers mer eller mindre har gitt opp. Sidney Crosby, nå 19 år gammel, scoret ett mål og spilte fram til fem andre nettkjenninger. Det var hans første sekspoengskamp. Og den bidro til at han nå leder poengligaen i NHL.

Vi gjentar: Gutten er 19 år gammel.

- Vi så en spesiell kamp av en spesiell spiller. Det var utrolig. Sid var fenomenal! sier Penguins-trener Michel Therrien.

Han har gjort 29 poeng på 13 kamper mot Philadelphia Flyers. Og han har allerede 47 poeng totalt denne sesongen. På 27 kamper. Det er tre poeng mer enn Jaromir Jagr i New York Rangers.

- En del av jobben min er å flytte på pucken. Det er opp til lagkameratene mine å utnytte sjansene, og det gjorde gutta i kveld, sa Crosby beskjedent.

Sergei Gonchar hadde to mål og tre assists, Ryan Malone hadde ett mål og tre assists og Mark Recchi hadde ett mål og en assist. Også Gonchar og Malone satte personlige rekorder i antall poeng på én kamp.

- Sid hadde en del med det å gjøre. Jeg tror ikke jeg gjorde så mye arbeid på disse poengene, men det er definitivt moro å få noen poeng og bidra offensivt, sa Malone til Associated Press etter kampen.

Og Flyers klager ikke lenger på filming etter kampen. De vil faktisk helst slippe å tenke på Sidney Crosby.

- Jeg er ikke så bekymret for Sidney Crosby akkurat nå. Nå kan noen andre lag bekymre seg over ham, sa keeper Anttero Nittymäki.

Etter kampen, vel å merke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere