*Nettavisen* Sport.

Et herlig objekt i Drammen

Foto: Hesteguiden.com

Ra Tina har perfekte forutsetninger i kveld og blir vårt bankerspill. Sjekk våre V5-tips.

Det er masse trav på menyen denne søndagen. Med 37 norske hester til start i sesongpremieren i Årjäng er det en interessant V65-omgang som skal avvikles der med norske øyne. I tillegg kjøres det også trav i Harstad. Og på Drammen travbane kjøres det dobbel V5 til kvelds.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Drammen

Norsk Rikstoto har prestert kunstykket å sette inn to monteløp med femten varmblodshester i hvert av dem i V5A-spillet på Drammen i kveld, og vi dropper derfor A-spillet helt i dag. Det er nesten umulig å vurdere disse løpene og vi konsentrerer oss derfor utelukkende om V5B-spillet der vi har funnet et deilig spilledrag i kveld.

I V5-5B som er et hoppeløp for kaldblodshester synes vi nemlig 3 Ra Tina har helt strålende forutsetninger. Den sjuårige hoppa har fått to i løp i kroppen etter pause nå og etter å ha gitt seg litt fra tet i årsdebuten første gang ut (svært gode Varg Spik vant) fra tet, syns vi det var betydelig mer spenst i steget i den siste starten. Det var i et V65-løp på Bjerke der Ra Tina var litt uheldig med ryggene rundt den siste svingen. Da luken kom litt ut på oppløpet, spurtet Ra Tina frenetisk til tredje.

I kveld er det sprint, det er spor tre i volta fra strekdistansen (kun fem hester fra strek), det er tilnærmet tetgaranti og derfra har vi vondt for å se hoppa tape dette. Ra Tina vant tre løp i fjor, deriblant et V75-løp så sent som 6. november på Jarlsberg og utviklet seg flott under fjoråret. Ra Tina er kun et andrevalg i spillet nå i formiddagstimene søndag, blir garantert spilt opp litt, men uansett blir hoppa et svært fint bankervalg.

Favoritt i spillet er i øyeblikk egenrådige 9 Brødsjø Stina som skal hente 20 meter på Ra Tina. Det tror vi skal bli vanskelig for Brødsjø Stina. 7 Nordlirappa tar turen fra Trøndelag, men skal også hente 20 meter på vår banker. Nei, under normale omstendigheter leder Ra Tina dette løpet fra start til mål og innfrir vårt bankerstempel.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 9-7-6 C: 2-1-11-5-4-10-12-8

V5-1B:
Det vrimler ikke akkurat av profiler i den første B-avdelingen. Men med voltestart og Eirik Høitomt i førstespor med favoritten 1 Olivia Lykkegård, er det vanskelig å ikke sette landschampionen først. Halle-hoppa har utviklet seg fint i det siste og var bra i seiersløpet sist på Klosterskogen. Hoppa kan bli vanskelig å fange fra tet i Drammen og kan nok være et mulig bankeralternativ.

6 Ecila Bar tror vi holder høyere kapasitet, men der i gården har det meste blitt feil i det siste. Bommet starten fullstendig fra nettopp sjettesporet i volten på Klosterskogen sist (samme løpet som Olivia Lykkegård vant). Den dagen var Ecila Bar mer betrodd enn Olivia Lykkegård, i kveld har spillerne fullstendig glemt Stenberg-traveren. Er faktisk nede som et åttendevalg i formiddagstimene. Hoppa som var knallgod tetvinner på Bjerke 10. februar.

3 Ciba var voldsomt forbedret sist på Bjerke. Suste da til tet fra femtespor bak bilen, og holdt nesten helt hjem. men ble tatt ned av vår banker Callisto til slutt. Treffer Kjetil Roe fra start her (vi er litt usikre på akkurat det) kan Ciba vinne dette løpet. 5 Lady Lizz er også en plussvariant her, men er avhengig av å få det servert. Fra bakspor har både 9 Wee Nita (skuffet mye sist, men møtte trolig for gode hester og ned en klasse nå) og 11 Yamina Limburgia (to flotte løp etter pause) seiersaktuelle med klaff på veien.
Rangering V5-1B: A: 1 B: 6-3-5-9-11 C: 10-4-2-7-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-2B:
Veldig svak klasse er det på den andre B-avdelingen, der det kan smelle skikkelig. Derfor prøver vi enkle 1 Lad's Wonderboy som vår favoritt. Har riktignok ikke vist mye i sine siste starter. Men har vi et svært positivt notat på hesten i sin femte siste start. da holdt hesten overraskende bra til tredje i et V65-løp på Bjerke (klassehesten Mr X.F. Royal vant det løpet). Skulle Vidar Hop forsvare innersporet i kveld, ser vi ikke bort fra at hesten kan lede hele veien.

7 Zipin Rapida gjorde en ålreit Norgesdebut på Jarlsberg for halvannen uke siden. Fikk da et fint løp underveis og holdt farten tilfredsstillende til tredje. Spor sju er sjanseartet i kveld, men Høitomt løser som kjent det meste. Det er vi mer usikker på om Trond Lindbak gjør, all den tid han har fått sjettespor med det som kanskje er den beste hesten i feltet, 6 Twins Torpedo. Men her er det alvorlig vingelrisk fra start, og da nøyer vi oss med tredjevalg.

9 Lucky Dior får stifte bekjentskap med Gunnar Austevoll og selv om formen er usikker på hoppa, er det en kraftig kuskeforsterkning og nok til at vi krysser. 2 Yorath Boko er ingen stjerne, men kan være tethesten her og mot denne gjengen kan det holde helt inn. 2 Fearless One står også fint til og passes litt med Solberg.
Rangering V5-2B: A: 1 B: 7-6-9-2-3 C: 8-10-12-11-5-4

V5-3B:
Huttetu, det er ikke mye enklere i dette løpet. Vidar Hop blir klar favoritt med 7 Stumne Molly som berget seieren på svært trøtte bein sist, og i våre øyne må Stumne Molly være en favoritt i fare.

Fartsfylte 6 Tamarin blir vår soleklare favoritt her, og dersom Eirik Høitomt har fått justert litt på den staselige hoppa og får henne feilfritt avgårde kan det være en klink vinner. Tamarin har allerede galoppert bort mye penger, og derfor var det forventning og tro hos spillerne når Eirik Høitomt satte seg opp for første gang sist på Bjerke. Men også landschampionen fikk erfare at dette er ei vanskelig dame. Uansett vårt klare førstevalg.

Form er det definitivt på 10 Arjo Snella som i kveld utstyres med Cato Antonsen. Arjo Snella har vært veldig bra i sine to siste starter, og unngås galoppen i kveld er superspennende i totoen som et ellevtevalg og fireprosenter. 12 Morgana har ikke fungert i sine siste starter, men er god nok kapasitetsmessig.

2 Enger Mina står innbydende til på strek og er ikke helt ueffen om galoppen unngås. 8 Tangen Jenny er ikke dårlig, har rotet seg bort på galopper i sine siste starter, men skal regnes her. 11 Breilia Mille er under utvikling og kan vinne med maks klaff på veien.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 7-10-12-2 C: 8-11-5-9-14-15-4-3-1 D: 13

Klikk her for å våre Dagens dobbel-tips til Drammen

V5-4B:
Kveldens sportslige godbit kommer i det åttende løpet hvor en rekke fine kaldblodshester setter hverandre stevne. Vi setter meget formsterke 8 Tao Prins fremst. Killingmo-traveren gjorde en fantastisk opphenting til sjette i et tøft V75-løp på Drammen sist lørdag. Gangen før var vallaken kanongod vinner i Drammen mot gode hester. Spor åtte er ikke gull, men Tapio vil trolig komme seg foran sine to største opponenter her på startsiden.

7 Pedrus holder også kanonform, men spor sju bak bilen var nok ikke det kusk Geir Vegard Gundersen ønsket seg her. Var uansett brenngod i årsdebuten og tåler som kjent å gjøre mye selv. 4 Tao Prins blir spillerns favoritt, men kan ikke åpne særlig bak bilen og holder usikker form etter pause. Men er selvsagt seiersaktuell direkte.

2 Tonar raste avgårde i galopp bak startbilen sist i Drammen som vår V75-banker. I kveld er det 2100 meter mot steintøff motstand, og Tonar må nok kjøres i rygg for å kunne duge her, samtidig som favorittene våre må være under pari. 11 Lykkje Odin var ikke allverden sist i årsdebuten og det ser tøft ut å vinne her fra en dårlig utgangsposisjon.
Rangering V5-4B: A: 8 B: 7-4 C: 2-11-3-1-5-9-6 D: 10Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag