*Nettavisen* Sport.

Et hestehode fra 35 millioner

En spiller fra Ålesund holdt pusten hele oppløpet ned da det siste V75-løpet ble avviklet på Bjerke travbane lørdag ettermiddag.

04.09.04 18:39

Spilleren hadde nemlig som den eneste i landet med femtevalget Thai Zoot på sin kupong, og dersom hesten hadde vunnet, ville mer enn 35 millioner kroner havnet i lomma på spilleren. Thai Zoot nærmet seg storfavoritten hele oppløpet ned, men maktet ikke å slå Mr. Commissioner som vant kontrollert.

Spilleren fra Sunnmøre fikk imidlertid et plaster på såret fordi han også hadde storfavoritten på sin kupong. For sju rette fikk han nemlig hele 876.249 kroner. Fire andre kuponger gikk også inn med sju rette. Han sover nok urolig i natt den dyktige spilleren som kunne sopt med seg storpotten til Norsk Rikstoto.

Rød Lakris igjen
Løpene så veldig åpne ut på forhånd, og spillerne hadde problemer lørdag. Rent sportslig utmerket Rød Lakris (sjuendevalg) seg sammen med den kvinnelige kusken, Lone Teksum. Hesten la i vei i et voldsomt tempo i det sjette løpet, men han holdt helt til mål og tok sin andre V75-seier på seks uker. Teksum er urutinert, men hun har vist seg som et fint kusketalent. Hun fikk imidlertid litt "kjeft" av Lars Anvar Kolle underveis med Rød Lakris.

- Ja, han skrek til meg at det gikk altfor fort. Han mente at jeg måtte dempe tempoet, ellers ville vi kjøre oss i hjel. Det er imidlertid Rød Lakris som bestemmer tempoet selv, og jeg lot ham bare springe. Kolle fikk ryggen vår med Euro Link, men vi vant i grunnen ganske enkelt. Jeg vet ærlig talt ikke hvor god denne hesten er, men han har gitt meg mange gleder, sa Teksum.

Glad amatørkusk
Tor Arne Stordal er en såkalt amatørkusk, og kjører ikke like mange løp som proffene. Bak sjuendevalget Vippen satte han likevel alle på plass i det fjerde løpet. Tet fra start til mål var oppskriften.

- Ingen i denne klassen nekter Vippen teten på startsiden. Jeg var derfor sikker på at vi skulle får den posisjonen. Han vant veldig enkelt, jublet en svært glad vinnerkusk.

Vidar Hop sendte Sima Frøye (femtevalg) til tet ut av den første svingen, og etterpå holdt hoppa greit unna til seier i det første løpet. Gunnar Eggen satt bak en vinner i form av Gismo Vang (tredjevalg) i det andre løpet, og i det tredje løpet vant Asprigel (sjettevalg) en heldig seier da konkursrente galopperte rundt ham i den siste svingen.

Før det siste løpet var det fem spillere som hadde sjansen til å få sju rette, og alle hadde streket av for storfavoritten Mr. Commissioner. Seks rette gir 8361 kroner og fem rette 564 kroner.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag