Gå til sidens hovedinnhold

Et hopp fra Arctic Challenge

16 år gamle Fredrik Austbø fra Stavanger falt i sitt siste hopp i sveitsiske Leysin og mistet billetten til The Arctic Challenge i Tromsø senere i år.

Fredrik Austbø vant både semifinalen og finalen i slopestyle foran resten av stjernene som deltok i Ticket To Ride-konkurransen i Sveitsiske Leysin søndag. Men da det hele skulle avgjøres i superfinalen falt Austbø i sitt siste hopp og endte på fjerdeplass.

Fallet kostet ham billetten til The Arctic Challenge i Tromsø. Den gikk i stedet til sveitsiske Markus Keller som vant konkurransen.

Fornøyd tross fall
Men Austbø, som er inne i sin første sesong som senior, henger ikke med hodet av den grunn.

- Det var kjempekult å kjøre. Løypa var veldig bra og nivået på kjøringen var sinnssyk, sier 16-åringen i en pressemelding..

Sterk debutsesong
Unggutten har kjørt godt i alle Ticket To Ride-rennene så langt i sesongen og har hevdet seg mot noen av de beste kjørerne i verden. I den prestisjetunge konkurransen Vail Sessions i USA tok han en sterk niendeplass.

Austbø har fremdeles en mulighet til å kvalifiserer seg til The Arctic Challenge, som er Terje Haakonsens hjertebarn, under i Billabong World Pro Junior i Les 2 Alps i Frankrike i begynnelsen av mars.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken