Et lass med vinnersjanser for Tengsareid

Foto: Hesteguiden.com

Åsbjørn Tengsareid har vunnet flere løp i Bergen enn på hjemmebanen Forus. Sjekk torsdagens travtips.

Bergen travpark kjører dobbel V5 torsdag kveld, og nær sagt som vanlig så har rogalandskuskene mange vinnersjanser på Bergen travpark.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Bergen

Før kveldens kjøring har Åsbjørn Tengsareid 11 seire på travparken, mens mangeårig champion Ove Wassberg har 10 seire. Den ledelsen er det svært sannsynlig at Åsbjørn kommer til å øke i kveld. Fem gode vinnersjanser har Åsbjørn i V5-løpene i kveld, og han er heller ikke sjanseløs i de to øvrige oppsittene han har innen V5-veddemålet, og selv i det løpet som kjøres utenfor V5-spillene kan Åsbjørn vinne.

Men vi kjører uten banker i V5A-spillet, og bankertilliten i V5B-spillet går til en annen Forus-ekvipasje i form 6 Novak Bi og Geir Mikkelsen i V5-4B. Novak Bi har startet tre ganger i Norge i regi Geir Mikkelsen. Gjorde to løp i november i fjor som begge endte i vanntette seire. I årsdebuten på Forus forrige tirsdag gjorde Geir Mikkelsen et reelt forsøk på å overfly storfavoritten til Øystein Tjomsland, Conclude, ned startsiden. I et voldsomt tempo rundt den første svingen var Novak Bi nesten forbi, men farten ble så høy at fireåringen galopperte og tapte 20 meter. Fulgte deretter i ryggen på Conclude underveis på noen lengders avstand og holdt stilen flott til andreplass på fine 15.6.

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Bergen

I kveld kan vi ikke se hvem som skal svare Novak Bi på startsiden, og vel i tet må det være en solid vinnersjanse for Pine Chip-sønnen. Riktignok har 9 Crab Shack avslørt fin kapasitet for Ove Wassberg, men fra bakspor skal det bli tøft å ta ned vår banker. Crab Shack var vel heller ikke som best sist, selv om han fikk et tungt løp underveis. For øvrig er det langt mellom stjernene i dette løpet og dermed setter vi alle V5B-pengene på Novak Bi og Geir Mikkelsen.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 9-2-1 C: 7-8-5-4 D: 11-3-10

V5-1A:
Femten startende hester er blitt til tolv i den første V5A-avdelingen og det øker naturligvis vinnersjansene til både 13 Odins Tira og 15 Yr Gubben i dette feltet. Begge hadde i utgangspunktet kjelkete startspor med bakspor på tillegg, men med tre færre hester på start blir dette mindre krevende nå.

13 Odins Tira fightet strålende i et V75-løp på Sørlandet sist, men måtte strekke våpen for Indregaards Lilja og tettravende M.G. Siri. Landet på sterke 27.5, og etter kanskje ikke å ha imponert i ett seiersløp på Bergen travpark nest sist, må Odins Tira få godkjent og vel så det for innsatsen sist. Men 15 Yr Gubben kan bli en lei nøtt å knekke. Femåringen som nå gjør sitt femte løp i regi Ove Wassberg, satt bom fast i den første starten i Bergen. Gjorde så en svak innsats på Forus (feilskodd?), men avviste deretter en smygkjørt Fronskrema lett nest sist i Bergen. Sist lørdag i et V75-løp på Bergen travpark galopperte hesten fra start, men gjorde en flott opphenting til femte.

Oppsiktsvekkende fremgang har det vært på 1 Tømmer Stjerna den siste tiden. Den tidligere medsmygeren har åpenbart fått mer styrke nå, og selv fra dødens holdt hoppa flott til tredje sist. Fra førstespor på strekdistansen må det bli et fint løp her. 9 Lykkje Kristin blir stadig ropt frem som et stallskrik, men innfrir sjelden. Har nå få et vesentlig bedre startspor, og dersom Kjetil Djøseland treffer i startvolten kan Lykkje Kristin muligens sitte tidlig i tet.

5 Finalen er fortsatt svært egenrådig, og ikke veldig vinnervillig. 4 Tinn Pålle kan fortsatt mye feilfritt, men mangler trolig litt toppfart på at denne gjengen kan slås.
Rangering V5-1A: A: 13 B: 15-1-9 C: 5-4-11-14-8 D: 10-2

V5-2A:
Ikke mange vinnerkandidater i denne avdelingen og for oss blir en kraftig forbedret 6 Kjenner Tor en klar favoritt. Tre løp i regi Åsbjørn Tengsareid nå og forbedringen har vært merkbar. Gikk i nærkamp med en feilfri Spang Spenter første gang ut for Tengs og var god toer da. Ble så passivt kjørt i et V75-løp på Forus nest sist, og hadde masse krefter på lager over mål som sjuendehest. Sist gjorde hesten et flott seiersløp og virket veldig sprek for dagen. Det skal være tetmulighet herfra.

7 Krøsus skuffet en god del sist i et sprintløp i Bergen. Fikk da et fint løp underveis, men hadde skuffende lite å by på i sluttfasen. Møter litt enklere motstand i kveld, men sprint er nok ingen fordel og Krøsus er ikke veldig rask fra start.

Vi ser egentlig bare 8 Fodnes Corrado som en mulig vinner utenom våre to favoritter, men Fodnes Corrado har galoppert hemningsløst i sine to siste starter og formen er uviss. Spurtet imidlertid bra til andre bak Feseth Lynet tredje sist og er aktuell for de som garderer ytterligere.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 7-8 C: 3-4-1 D: 5-2

V5-3A:
Dessverre så rir det et montehysteri blant sportssjefene på landets travbaner i øyeblikket, og også i Bergen må vi slite oss gjennom et monteløp i V5-spillet torsdag. Det er bingo og en uting det må bli slutt på.

Vi setter en formtoppet 12 Moreno først. Kunne ikke gjøre noe med en strålende opplagt Dragostea Din Tei nest sist på Sørlkandet, men var uansett god toer. Sist gjorde Moreno sitt beste løp i monte, og så lekker ut etter å ledet hele veien.

Spillerne sender ikke uventet ut 9 Glide som stor favoritt. Glide slo Moreno i samløp i et par løp på Forus i januar, men var ikke som best sist på Sørlandet og det kan muligens settes et lite spørsmålstegn ved formen. Løpets store spørsmålstegn er 4 Goal Pointer som norgesdebuterer i regi Gaute Lura og det er grunn god nok til å være på vakt. Har brukbare meritter fra Sverige, men prøveløpet var intetsigende. Uansett vår outsider.

7 Manstrong har variert mye i sine åtte monteløp som han har gått til nå (over lang tid), men var brukbar sist i monte sist. 11 Delphis Lantern debuterer i monte og er vanskelig å sette inn her, men rytteren er flink.
Rangering V5-3A: A: 12 B: 9-4-7-11 C: 6-8-2-5-1-3

V5-4A/V5-1B:
Tengsareid igjen, nå med 1 New Queen. Hoppa har ikke innfridd i Norge sålangt, og ble som kanskje mange husker svært tungt betrodd i et V75-løp på Klosterskogen 12. februar. Det var hoppas andre start i Norge, men fra tet ga hoppa seg skuffende enkelt. Var heller ikke som best sist, da hoppa bare holdt farten til fjerde i forholdsvis billig selskap her i Bergen. I kveld har hoppa en skreddersydd oppgave i et hoppeløp og skal ha bra bud på å lede dette hele veien, med kun tre hester fra strekdistansen. Men inntill hoppa viser vinnerinstinkt garderer vi.

7 Xanadu ble atter en gang perfekt kjørt av Svein Ove Wassberg i et rammeløp til V75-løpene på Bergen lørdag. Tamin Sandy-hoppa tåler ikke å gjøre mye selv, men med drahjelp har hun en effektiv speed. 3 Nelly Sigero kan muligens overfly New Queen på startsiden, men får uansett tet eller lederrygg. Holder bra form om dagen og her kan alt bli riktig.

Vi setter også på 6 Spenda D'Hilly på det største kupongforslaget. Hoppa står tøft inne på pengene, men var kraftig forbedret sist på Forus. Galopperte da grovt fra start, men gjorde en strålende opphenting og satt faktisk litt fast i mål. Blir ikke spilt og kan være spennende å ta med i et løp helt uten profiler og således skape jubel hos Mix-kiosken på Kokstad ved Bergen lufthavn.

Spillerne sender ut 10 Girandola Aas som andrevalg, men førti meter tillegg er steintøffe betingelser for en hoppa som ikke er i nærheten av å være en sporklatrer. Det er skummelt dette løpet, all den tid favorittene har vist seg sårbare.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 7-3-6-10-8 C: 2-4-11-12-4-9

Annonse: Rolf Lerum har som vanlig objektsblokken full av godbiter! Torsdag så skal lukene tømmes på Bergen!

V5-5A/V5-2B:
Spillemessig flott V5A-finale som tilbys spillerne og vanskelig løp å rangere. Men når Svein Ove Wassberg setter seg opp bak en kraftig forbedret 6 Zeron, er det bare å ta rygg. Meget velkjørende Svein Ove Wassberg ligger langt foran både Åsbjørn Tengsareid og Ove Wassberg i antall seire på Bergen travpark, og har allerede notert 18 seire. Senest tirsdag vant Svein Ove to løp på Forus under lunsjløpene der, og lurte både oss og mange andre spillere med overraskelsene Gann Golden og Golden Glamour.

Når det gjelder Zeron så hadde vallaken levert to løp på det jevne i Bergen, før han kom ut på Forus sist. Holdt da koken flott til tredje (bak meget gode Conclude og Novak Bi) og landet på 15.9. I samtlige tre starter vestpå har Zeron blitt kusket av sin trener Ronny Halvorsen og med all respekt for Ronny, det er kuskepluss med Svein Ove opp. Kan muligens innta teten her, og skal sees med bra seierssjanse uansett.

Med i den tetkampen er også 4 Miss Joeleen K.B. Mikkelsen-hoppa er mye bedre enn raden, og med fin reise i kveld skal hoppa passes. Kun markert på ni prosent, det var lite. 10 Nefertiti pliktvant sist fra lederryggen til Grand Love, men tok skalpen på gode Crab Schack (som travet i dødens). To løp i kroppen nå for Nefertiti (satt i tet første gang ut) og er naturligvis seiersaktuell her, men må begi seg via sporene i kveld, så får vi se hvor mye som bor i hoppa.

Fin stil var det på tidligere så uregjerlige 12 Askens Fuji sist. Tengsareid har åpenbart gjort en fin jobb med denne karen. Spor tolv i kveld er ikke ideelt, men det var fin stil på hesten fra dødens sist. 5 Nithan L.B kommer tilbake etter pause. Varierte veldig i prestasjonene i høst og er aktuell på gardering.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 4-10-12 C: 5-3-8-7-9-2-1-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-3B:
Nok et skummelt løp, denne gang kaldblodshester i grunnlag under 100 000 kroner. Ingen tvil om at 9 Hæve Alma er best på kapasitet, men hoppa var svak sist. Meldes forbedret igjen nå av Odd Storetvedt og må nesten bli førstevalget her (ikke favoritt i øyeblikket). Spor ni bak bilen skal ikke bety allverden.

7 Drav Mai så faktisk seiersfarlig ut inn i den siste svingen i V75-5 på Bergen lørdag, men klarte aldri å sette inn noe angrep. Nå setter Åsbjørn Tengsareid seg atter tilbake i sulkyen og sees med seierssjanse her, kun markert på 13 prosent. 11 Trø Stilig skal kunne duge i disse omgivelsene, selv om formen har vært tvilsom i det siste. Er klart best på lang vent, og velkjørende Svein Ove Wassberg vet som kjent å disponere underveis.

Tolvårige 8 Månåsens Morten er i superform, men risikerer å havne på vingel herfra og vi synes ikke hesten fortjener å være favoritt her. 5 Ulsrud Rigg bombet til tet sist, men trakk seg mye siste 100. 6 Skøiars Kvikken prøves med Tore Totland og har vist form i lang tid nå.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 7-11-8-5-6 C: 10-12-3-4 D: 2-1

V5-5B:
Heller ikke V5B-finalen er lettløst, der det er usikker form på mange av deltagerne. 7 Peter Lugar blir uansett vår klare favoritt (tredjevalg i spillet). Gudmestad-traveren gjorde mange fine løp i fjor, og skal duge godt mot denne gjengen. Spor sju er imidlertid sjanseartet, da det står raske hester på innsiden.

Strålende opplagt i V75 på lørdag var 12 Shining Lantern som tok en knallsterk tredjeplass mot svært gode hester. Men spor tolv og Rolf Tvedt høres ikke ut som en vinnermelodi, men Shining Lantern er lettkjørt og svært speedig (og når hestene 10 og 11 er blitt strøket er betingelsene vesentlig forbedret). Svært uviss form holder 5 Silverboy M.C, men vi vet at denne karen kan flytte beina på en god dag. Spennende med Geir Mikkelsen som kusk.

8 Cumulus har i likhet med våre to favoritter trukket et vrient spor bak startbilen. Form holder Auestad-traveren, men han må gjerne ha det servert underveis, det blir vrient herfra. 9 Gri Dynamit står litt hardt inne pengemessig, men holder form og kan få et nydelig smygløp herfra. 4 Silverandgold er et stort spørsmålstegn etter pause, men er grunnkapabel og har trukket et fint startspor.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 12-5-8-9 C: 4-2-3-6-1


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.