Gå til sidens hovedinnhold

- Et mareritt, rett og slett totalslakt

Alt stemte for Liverpool mot Swansea

LIVERPOOL-SWANSEA 5-0:

Brendan Rodgers og Liverpools sesong så for få uker siden ut til å kunne ende opp med en real kamp om den gjeve fjerdeplassen som gir Champions League.

Fem strake kamper uten seier før et b-preget Swansea-lag kom på besøk, har imidlertid sørget for at Liverpool igjen var en middelhavsfarer på tabellen.

Mot svekkede tabellnaboer fra Wales var det derimot ingen tvil om hvem som var best på Anfield, og sluttresultatet 5-0 var på ingen måte flatterende.

- Det var et mareritt, vi ble rett og slett totalslaktet der ute. Jeg følte vi var brukbart med etter første omgang, men da vi slapp inn tre mål i løpet av de første ti minuttene av andre omgang, var det forferdelig. Vi må bare beklage til fansen, sier Swansea-manager Michael Laudrup til BBC etter kampen.

Brendan Rodgers var naturligvis en langt blidere mann etter seieren mot gamleklubben.

- Vi var briljante i dag, og innstillingen til guttene var helt perfekt. Samtidig var det vel så viktig at vi klarte å holde nullen, som at vi scoret fem mål, sier Rodgers.

Straffekontroverser
Hjemmelaget åpnet den første omgangen i forrykende tempo, og radet opp flere gode muligheter.

En livlig Daniel Sturrdige fikk kampens første ordentlige sjanse, men headet like over fra kort hold.

Like etter var samme mann på farten igjen, da han fintet seg forbi flere Swansea-spillere i feltet, før han helt klart ble meid ned like foran mål.

Dommer Howard Webb ville derimot ikke høre bønnene fra Sturridge og tilskuerne på tribunen, og lot spillet gå videre.

Om det var fordi han hadde innsett at avgjørelsen var gal, eller om han rett og slett mente at Luis Suarez gjorde seg fortjent til et straffespark, vites ikke. Neste gang en Liverpool-spiller falt inne i straffefeltet, blåste uansett Webb for straffe. Swanseas Kyle Bartley var akkurat nok borti Suarez til at uruguyaneren falt over ende, og dermed fikk Steven Gerrard muligheten fra 11-metersmerket.

Derfra gjorde kapteinen det han ikke gjorde sist mot West Bromwich. Selv om Michel Vorm var i nærheten av ballen, var avslutningen godt nok plassert til at ledermålet var et faktum.

Sjekk siste nytt fra Premier League her!

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'rsr4are3a6i11bjcnlewhvead', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-rsr4are3a6i11bjcnlewhvead', 'eplayer14');

Et mål til pause var likevel bare forsmaken på hva som skulle bli servert de siste 45 minuttene.

Bare ett minutt ut i den andre omgangen skulle nemlig januarsigneringen Philippe Coutinho notere seg for sitt første mål i Liverpool-drakta, da han hamret ballen via en liggende Vorm og i nettet.

Like etter var samme mann kun centimetere unna å sette inn sitt andre, men dessverre for brasilianeren snek den lekre hælflikken seg like utenfor stolpen.

Målorgie
Det skulle likevel aldri bety noe, da det fantes andre liverpoolspillere som ville tegne seg på scoringslista.

3-0 sto José Enrique for med en enkel avslutning fra 7-8 meter. Spillet i forkant var derimot alt annet enn enkelt, men desto mer vakkert, bestående av strålende kombinasjoner og hælspark.

Leketuen fortsatte, og bare fem minutter senere var Luis Suarez' første mål for dagen et faktum. Spissen mottok ballen i mellomrommet, vendte opp, og kjørte karusell med Swansea-forsvaret.

Avlutningene er det få som gjør bedre enn den omdiskuterte mannen, og skuddet med venstrefoten ble trygt plassert bak Vorm.

Swansea-keeperens mareritt var likevel ikke over ennå. En klønete opptreden fra innbytter Wayne Routledge sørget nemlig for at Liverpool ble tildelt sitt andre straffespark.

Steven Gerrard overlot muligheten til en som enda ikke hadde scoret; Daniel Sturridge. Engelskmannen var sikker som banken, og sørget dermed for utklassingsifre på Anfield.

Kanskje er ikke håpet om en Champions League-plass helt borte ennå?

P.S: Fabio Borini måtte ga av banen med en skulder ute av ledd, og Liverpool bekrefter at italieneren mister resten av sesongen.

Kommentarer til denne saken