Gå til sidens hovedinnhold

Et øyeblikks Kaka-magi

Brasil viste ikke sambatakter, men et eksotisk Kaka-innslag var akkurat nok i åpningskampen mot Kroatia. LES: - Sambaen gir oss seieren LES: Frankrike målløse igjen

BRASIL - KROATIA 1-0: Det var knyttet enorme forventninger til Brasils første VM-kamp. Fotballfrelste over hele verden vil ha samba når gultrøyene entrer arenaen.

Det fikk de bare i korte glimt på Olympiastadion i Berlin tirsdag kveld.

Riktig nok var det Brasil som åpnet best. Men Kroatia var med på de fleste notene. Helt til presset glapp på Kaka et minutt før pause.

Høyrekanten fra AC Milan fikk fulltreff fra 25 meter og ballen føk inn i nettmaskene.

- Kroatia går videre
Etter pause var Kroatia det beste laget i Berlin. Anført av en strålende opplagt Dado Prso på topp var kroatene mange ganger svært nær ved å få uttelling. Også Brasil-treneren Carlos Alberto Parreira var imponert av europeerne.

- Det ble en tøff utfordring for oss. I tillegg til at laget ikke er samkjørt ennå, møtte vi et godt lag. De markerte veldig bra, og spilte med mye energi, sier Parreira, som tror Kroatia slår følge med Brasil til sluttspillet.

- Strålende resultat
Det ble ikke flere scoringer enn Kakas suser. Dermed har Brasil uansett fått en god VM-start. Nasjonen som har deltatt i samtlige VM.sluttspill har nå ikke avgitt poeng i en åpningskamp siden 1978.

- Resultatet var fremragende, strålende. Spillemessig var det kanskje ikke så bra, men det vil bli mye bedre i neste kamp. Det viktigste var å åpne med en seier, sier Parreira.

Hva så med stjernene?

Ronaldinho viste glimt av sine ekstreme ferdigheter og var totalt sett Brasils beste offensive spiller.

Blek Ronaldo
Ronaldo var snarerer en katastrofe. Real Madrid-spissen var stasjonær, virket uengasjert og bidro minimalt i sin 15. kamp i et VM-sluttspill for Brasil.

Toppscoreren ble møtt av pipekonsert da han overlot spissplassen til Real-kollega Robinho etter 69 minutter.

Resultatet innebærer at Australia topper gruppe F etter at alle lagene har spilt én kamp. Australia slo Japan 3-1 i sin åpningskamp.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken