Magnus Moan (29) drar rett hjem fra et skuffende ski-VM til tester på Dragvoll i Trondheim.

Veteranen avsluttet mesterskapet med å ta 5.-plass i lagsprint sammen med Mikko Kokslien lørdag

Fasiten for Moan i VM ble dermed 8.-. og 17.-plass individuelt, samt 5.-plass og sølv i lag.

Sølvet i lagkonkurransen var oppturen tross at Moan ble forbigått av franske Jason Lamy-Chappuis helt på tampen av oppløpet. Lamy-Chappuis var også med på det franske seierslaget lørdag. Verdens beste kombinertløper tok også et individuelt gull i VM.

For Moan ble det bare sorgen. 29-åringen har tre verdenscupseirer denne sesongen, men i VM ville det seg slett ikke.

Gru
– Det ble et rent helvete i dag også. Jeg har en indre offensivitet som gjør at jeg har troen på gull, men det er noe som ikke stemmer. Hodet vil, men ikke kroppen, sa Moan etter løpet.

Norge gikk ut 52 sekunder bak lederlaget og gikk forspranget ned til 17 sekunder før det raknet på de siste rundene. I mål var de over minuttet bak vinnerlaget.

– Det var nesten slik at jeg gruet meg til å gå de to siste rundene. Nå bærer det rett hjem for blodprøver og laktattest på mølla på Dragvoll. Jeg gjør det jeg kan for å unngå det, men dessverre er det ikke noe jeg får gjort med sykdom, sa Moan.

Trist
Moan ble syk i forkant av mesterskapet. Høyst trolig er det årsaken til at han var langt unna toppformen da det gjaldt som mest denne sesongen.

– Det er synd på ham. Kroppen spilte ikke på lag. Det var nesten slik at jeg synes synd på ham fordi jeg måtte sende ham ut i sporet, men jeg bare måtte. Vi måtte satse alt på ett kort, men i dag fungerte det ikke, sa landslagstrener Kristian Hammer.

En uke med sykdom og penicillinkur var en slett VM-resept.

– Etter den sykdommen har han ikke kommet seg. Han er langt fra superform. Det er trist, sa Hammer.

Norge gikk ut bare ni sekunder etter vinnerne Frankrike etter hopprennet, og med normal langrennsform ville det norske laget ha hengt med.

Men akkurat som i VM i Oslo for to år siden fikk Moan mesterskapet ødelagt av svak helse. Også Mikko Kokslien ble syk rett i forkant av VM.

– Dessverre har vi levert langt under pari, men vi vet at det er potensial i laget og vi vet at vi kan komme tilbake, sa Kristian Hammer.

Hammer var med på Norges siste kombinertgull i VM. Det kom i lagkonkurransen i VM i Oberstdorf i 2005.

Også Moan var med den gangen. (©NTB)