Blant Dag-Eilev Fagermos elleve utvalgte i dag fikk blant annet to juniorer starte. Fredrik Holme (18) og Marcus Melchior (19) var hentet opp fra rekruttlaget, og unge spillere som Odin Thiago Holm og Brage Skaret var også i startelleveren mot Krasnodar, som for øyeblikket ligger på andreplass i den russiske ligaen.

Full oversikt: Se direktesendte treningskamper med Vålerenga

Det russiske laget hadde også valgt å spare sine beste, og gi reservene sjansen fra start. Krasnodar startet likevel best og tok ledelsen allerede etter 19 minutter. I det 27. minutt fikk Peter Michael en stor sjanse alene med keeper, men avslutningen var ikke god nok.

Les også: VIFs stortalent Osame Sahraoui (18) spiller for Marokko: - NFF har ikke tatt meg ut (+)

Noen minutter senere satt imidlertid utligningen, da Fredrik Holme fikk satt en retur i mål etter et hjørnespark. Etter utligningen virket Oslo-laget tent, og de tok mer og mer over spillet.

Les også: Vålerengas Deyver Vega er mer motivert enn noen gang: - Jeg må ta vare på kroppen min. Dette er livet mitt

Ousmane Camara fikk en god mulighet like før pause, men skuddet gikk like utenfor. Like før pause fikk Deyver Vega en god mulighet, og satte ballen i mål bak Krasnodar-målvakten. Dermed kunne Vålerenga gå til hvilen med en 2-1 ledelse.

- En unggutt jeg ikke vet navnet på

I pausen varslet Fagermo at han gjøre noen bytter, og at det var en kamp med reserver kom godt frem da Vålerenga-treneren meldte at Ivan Näsberg skulle ut.

Les også: Ole Gunnar Solskjær er mye tøffere enn folk tror - og han kan fortsatt vise seg å være riktig mann for Manchester United (+)

- Ivan skal ut i pausen, og inn kommer en unggutt jeg ikke vet navnet på, sa en lattermild Fagermo til Nettavisen Direktesport.

Unggutten Fagermo snakket om heter Brede Pedersen, og han kom inn etter de første 45 minuttene. Etter 55 minutter fikk russerne en god mulighet etter et frispark fra rundt 18 meter, men keeper Kjetil Haug hadde full kontroll. Like etterpå kombinerte Camara og Peter Michael glimrende, og Camara avsluttet med å sette ballen rett i mål. Vålerenga bare fortsatte å presse på etter målet, og Vega skjøt i stolpen noen minutter senere fra rundt 20 meter.

Redusering

Russerne kom seg imidlertid mer til hektene etter det første kvarteret av andre omgang, og reduserte i det 63. minutt til 3-2. Russerne tok mer og mer over etter målet, og fikk en kjempesjanse i det 68. minutt, men ballen ble klarert med et nødskrik inne i Vålerenga-feltet.

Se Vålerengas nysignering snakke om overgangen til Oslo-klubben:

Vålerenga hadde mer enn nok med å forsvare ledelsen utover omgangen, og hadde knapt ballen fra 70 minutter og inn. De fikk likevel en god mulighet i det 76. minutt, da Sahraoui prøvde en slags mellomting av et innlegg og skudd som tvang Krasnodar-keeperen ut i full strekk. Vålerenga kom seg også tilbake i kampen mot russisk lag som virket noe tomme, og dermed klarte de å kontrollere inn en 3-2 seier.

Ønsker du å bli varslet om kommende treningskamper på Direktesport? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Etter kampen var Fagermo noenlunde fornøyd med kampen, men han så også noen faresignaler.

Les også: Her er ti VIF-talenter du kan gjøre til stjerner, Fagermo (+)

- Frem til 60 minutter spiller vi bra, men vi er for dårlig trent. Vi henger i stroppene og da er vi kjørt. Men det er fortsatt flere uker igjen til seriestart, sa VIF-treneren til Nettavisen Direktesport.

Neste kamp for Vålerenga er allerede førstkommende mandag mot Sandefjord klokken 16.00, og kampen kan du se på Direktesport.