*Nettavisen* Sport.

Et sjeldent godt stalltips

Foto: Hesteguiden.com

Vår mann på Bergen travpark Svein Ove Wassberg gir grønt lys på Bergen travpark torsdag.

20.12.12 13:47

Sportspills meny torsdag:
V65 Åby: Flemming fikk hjelp
Oddstips: Enda mer jubel i Barcelona
Lunsjtrav Bjerke: Redneck i lunsjen

V4 Jägersro: Johnny er vår mann

Torsdagens travmeny inneholder fire ulike stevner, der vi starter med V4 fra Jägersro i Malmø og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det V65 fra Åby travbane og dobbel V5 fra Bergen travpark.

Etter en heidundrende V65-onsdag på Bjerke forrige onsdag, ble det brukbart også i går. Forslaget til 360 kr. ga en godt betalt femmer på 548 kroner tilbake, mens de som spilte vårt største DD-forslag (innl.pris kr 300) kunne kvittere ut 945 kroner. Våre lesere hentet tilbake nesten 90 000 kroner i gevinster på dette onsdag, og vi håper selvsagt vi skal hjelpe dere også i dag.

Innleveringsfrister Bergen travpark:
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Vi har gjentatte ganger i denne spalten skrytt av Svein Ove Wassberg både som kusk og som intervjuobjekt. Også foran løpene på Bergen travpark denne torsdagen, har vi gått gjennom løpene med Svein Ove og nå fikk vi napp på en hest som han ikke engang skal kjøre selv.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Trener strålende
Noen ganger det far Ove Wassberg som velger først på stallen, noen ganger er det Svein Ove. I V5-1A på Bergen travpark torsdag, var det dessverre for Svein Ove faren som valgte først og han velger ferske 2 Clint Greenwood som galopperte seg helt bort i norgesdebuten på Bergen travpark 6. september. Wassberg-stallen valgte da å ta hesten ut av løpene for å gi Prodogious-sønnen en treningsperiode.

Sist torsdag var det Svein Ove som kjørte den siste hurtigjobben med hesten og det fungerte strålende. 11 Chelsea Transs. R står med to strake i seire, og skal kjøres av Svein Ove Wassberg torsdag. Svein Ove mener denne er sjanseløs til å hente 40 meter tillegg på Clint Greenwood om denne er i nærheten av det han har vist i trening. Da er valget enkelt, vi trår til med bankerspill på 2 Clint Greenwood i V5A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 11-6-4 C: 10-7-12-9-3-5-1-13-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

En vinner direkte?
I V5B-spillet er det Åsbjørn Tengsareid som får bankertilliten med nykommeren 3 Windignant i V5-5A/V5-2B. Fireåringen stod med tre strake seire før han røk på et nederlag for den gode Hamre-traveren Village King i sitt siste løp som var på Jarlsberg 31. juli. Landet på meget sterke 15.0 over full vei den dagen. De tre seirene som ble tatt på rad kom alle over sprint, men vi merker oss at de tre årsseirene hesten tok i 2011 alle kom over full vei. Spor tre bak bilen og den tøffeste motstanderen i spor tolv. Det er sjelden Åsbjørn Tengsareid misser gode vinnersjanser og startkjappe Windignant sitter trolig tidlig i tet her. Da har vi vondt for å se hesten tape og vi bankerspiller i V5B-spillet, men strør på med et par garderinger i V5A-spillet.

Selvsagt først med 12 Barnacle Boy som har tatt to strake seire i regi Odd Storetvedt. Men vi betaler også for 4 Amiral Godiva (Svein Ove er fortsatt optimist med denne).
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 12 C: 4-6-8-1-10-5-7-11-9 D: 2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Dersom urutinerte Johan Kringeland Eriksen treffer i volten med 1 Kringelandsolina i dette rekruttløpet, må det være en topp vinnersjanse for den formsterke hoppa. Kun tre hester starter fra strek her og da øker sjansen for feilfri avgang.

2 Blisjur er nok tethesten i løpet. Har måttet gi tapt fra tet i sine to siste løp, men har en flott oppgave her og kan ta en etterlengtet seier sammen med Eivind Bryn. 7 Espeset Oda er lettkjørt og speedig og kusken er bra (Victoria Steine). Men hoppa er ikke lett å lure først i mål, hun må ha det på sine premisser. Normalt hadde 12 Magnums Sebastian vært førstevalget her, men innsatsen i de to siste løpene har ikke vært på topp. Skulle det bli kaldt og banen blir fast og fin, øker vinnersjansene.

9 Miras Frigg fungerte ikke som best sist, men det er en viss kapasitet i denne fireåringen. 8 Hage Trygga er lei å vurdere, da hun er så ustabil i prestasjonene. Men Kristine Kvasnes er blant de beste kuskene her og da betaler vi også for denne.

Både 7 Espeset Oda og 8 Hage Trygga er nå strøket.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 2-12-9 C: 3-10-4-6-5-11

HTML EMBED

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Hun var rågod sist, 13 Fakseflya, og med gjentagelse av den prestasjonen skal fireårshoppa ha et svært bra bud på seieren her. Men damer er nå engang damer og bakspor på tillegg er heller ikke noe pluss. Fakseflya får et klart førstevalg, men vi sper på med noen garderinger.

9 Haukeli Hildur var spilt til storfavoritt sist etter to strake seire. Men Storetvedt-hoppa la seg aldri til den dagen og galoppen kom som varslet. Er neppe noe bak favoritten på fart og kapasitet, og utfordrer denne hvis hun fungerer igjen. 8 Rapper er tilbake etter seks måneders pause. Rapper er kanskje minst like bra som favorittduoen på kapasitet, men til gjengjeld svært usikker. Helt naturlig outsider. Svein Ove Wassberg har ikke spesielt tro på 1 Spik Rasken, men vil prøve å sitte foran dersom han lykkes med å forsvare innersporet. De beste kuskene vinner også med hester som kanskje ikke er best og Svein Ove i tet ryker vi ikke på.

11 Valle Faxa har stått en drøy uke på Wassberg-stallen og hadde fungert fint i et treningsjobb mandag. Det er såpass fart og kapasitet i denne hoppa at hun kan være en luring feilfritt. Da skal vinneren være nevnt i dette løpet.
Rangering V5-3A: A: 13 B: 9-8-1-12 C: 5-2-3-12-4 D: 6-10-14-7

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Gjestekusk Rune Wiig kan sitte bak en vinner her i form av 7 Shocking Devil i dette såkalte eliteløpet. Vallaken viste klar formstigning sist og kan sitte i tet her fra et glimrende springspor. Det er ikke mye mat i motstanderne her og ikke utenkelig at Wiig får lure unna i front. Vårt halvfrekke førstevalg.

Verken undertegnede eller Svein Ove hadde spesielt god tro på 9 Balder Exclusive sist, men tiåringen er slitesterk og vant egentlig såre enkelt. Ikke noe tøffere imot nå, men distansen er 500 meter kortere og det trekker litt ned. 3 Örjan Palema er ny i Norge og har gjort det greit, men heller ikke mer i Sverige. Åtteåringen får stå som den helt naturlige outsideren her.

1 Macho var forbedret sist og med ytterligere fremgang kan det går. 4 Zarbaro Boko er tøft meldt her, men møter jo ikke særlig mange tøffinger og takler hesten fjerdespor volte kan det gå.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 9-3-1-4 C: 8-10-2-5 D: 6

V5-3B - DNT's unghestserie. Treårige kaldblodshester.
En feilfri 13 Lidå Ø.K. blir ikke lett å hanskes med i dette treårsløpet. Gjorde et kanonløp i Drammen sist der kun årgangseneren Myr Faksen ble for sterk. 80 meter tillegg på svært begrensede strekhester er ikke noe problem, men hoppa er ikke travsikker og da tar vi med noen garderinger.

12 Vertigo Ella har hatt en strålende sesong og er nok mer travsikker enn favoritten, men ikke like tøff. Hoppa er kjapp i vei og ender garantert på trippelen her. 10 Rigel Scott har ikke fått betalt for kapasiteten foreløpig, men denne er det bra klasse i og feilfritt er han seiersaktuell.

4 Komnes Brazze tok en svært turbetont seier sist da flere av konkurrentene galopperte i slutt fasen. Kan komme seg tidlig foran her, men nå nok være forbedret fra sist for å vinne. 11 Pågangsmot har vist evner, og kan kanskje ned mot 30.5 feilfritt. Ikke helt utenkelig da.
Rangering V5-3B: A: 13 B: 12-10-4-11 C: 7-8-9-2-5-1-3-6

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Bernt Øksnevad blir naturligvis også favoritt i dette løpet bak 14 Spydermann Ø.K. 626 000 kroner har det blitt på konto i løpet av 2012 og 500 000 av disse kom med seieren i Drammens store 5-årsløp. Har imidlertid ikke fungert som best i sine to siste starter og det gamle galoppspøkelset er dukket opp igjen. Klar favoritt, men ingen banker.

9 Kandidaten har funnet storformen og vunnet to på rappen nå. Travsikre Kandidaten kan vinne igjen. 1 Skarstad Pia overrasket de fleste ved å vinne tredje sist. Ga seg som ventet fra tet nest sist, mens hun ikke ville noenting sist. Her står hoppa så fint til at vi betaler tidlig. 6 Tekno Viktor var knallgod i V75 på Forus tredje sist, men har vært helt under båten i sine to siste løp. Grunnkapable Tekno Viktor er dog farlig å regne bort.

13 Gjerde Åsar er i sitt livs form og får han hjelp på veien fra sitt 40 meter tillegg er han ikke sjanseløs. 5 Vertigo Bjørn får Åsbjørn Tengsareid som kusk nå, det er spennende. 4 Spiklinja ble litt trøff fra dødens sist, men unngår hoppa det her er formen helt på topp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 14 B: 9-1-6-13 C: 4-5-10-8-2-3 D: 12-11

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Noen hester jakter man på lenge uten suksess, vi gir ikke opp på 1 Panik som endelig står perfekt til. Litt uvisst hvordan Tvedt-traveren løser fra start er det, men førstespor er fortsatt sjelden feil i travløp og da setter vi vallaken først.

9 Apache Boy galopperte bort seieren sist etter et tøft løp. Femåringen er kanskje den mest grunnkapable i dette feltet og tåler å gjøre en god del selv. 12 Arctic Liam er i følge Svein Ove ikke som best bakfra, men imponerte oss så mye i seiersløpet sist at vi betaler tidlig.

5 Eminent Sund ble offensivt kjørt til tet sist, kanskje velger Magnus Søderstrøm ryggløp nå. 4 Antaro vant greit fra tet sist, men fungerte ikke perfekt i aksjonen underveis.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 1 B: 9-12-5-4 C: 2-8-7-6 D: 10-11-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.