*Nettavisen* Sport.

Et skritt nærmere for Spurs

Tottenham nærmer seg de fire store i Premier League. Denne sesongen tar de ytterligere ett skritt mot toppen.

17.08.06 13:17

Tottenham har i alle år hatt ressursene til å være med helt i toppen av Premier League, men nord-londonerne har aldri hatt tålmodigheten til å bygge seg opp over tid. Klubben har alltid forsøkt å ta tre skritt om gangen, og stort sett snublet.

45 år siden siste gull
Drømmen om seriegull har hengt over White Hart Lane siden 1961.

Bare to ganger har Spurs kunnet kalle seg seriemester, i 1951 og 1961.

Etter 45 år uten gull, er Spurs-fansen begynt å miste troen på at det skal skje igjen. Men nå er pessimisme i ferd med å bli snudd til optimisme.

Mens naborival Arsenal har gått fra suksess til suksess de siste 20 årene, har Tottenham-fansen måttet nøye seg med FA-cupseier i 1991 og en seier i ligacupen i 1999.

Frank Arnesen
Men i mai 2004 gjorde Spurs-ledelsen et trekk som kan vise seg å være vendepunktet for klubben.

Danske Frank Arnesen ble ansatt som sportsdirektør, og på kort tid tok han klubben inn i den morderne fotballverden.

Han hentet inn Martin Jol fra RKC Waalwijk som assistentmanager for Jacques Santini, og i november overtok den tidligere WBA-spilleren hovedansvaret.

Arnesen forsvant senere til Chelsea, men Jol har bygget et lag, stein for stein, slik han vil ha det.

Talenter i fleng
Jol har først og fremst hentet mange av Englands største talenter, og dersom Spurs klarer å holde på dem, kan de vokse inn i medaljekampen i Premier League i årene som kommer.

Aaron Lennon, Michael Dawson, Tom Huddlestone, Calum Davenport og Wayne Routledge er alle spådd en strålende fremtid. Og er spillere som Jol har hentet og gitt sjansen i Premier League, tross deres unge alder.

Jermain Defoe og Jermaine Jenas hadde allerede skapt seg navn da de kom til Spurs, men er unge og har fremtiden foran seg.

Det samme gjelder Michael Carrick, som ble solgt til Manchester United i sommer for en sum klubben ikke kunne si nei til.

Se her for spillerstall og terminliste

Se her for spillere kjøpt og solgt denne sommeren

Se her for Tottenhams treningskamper denne sommeren

Plassering i fjor:
5. plass.

TV 2 Nettavisens tips:
5. plass

Vraket United og Arsenal
Men nytt av året er at internasjonale stjerner velger Tottenham fremfor blant andre Arsenal og Manchester United.

I sommer har Jol hentet inn kommende stjerner som Dimitar Berbatov og Didier Zokora. Spillere som toppklubbene har stått i kø for å sikre seg.

- Det stemmer at Manchester United ønsket å kjøpe meg. Faktisk så snakket jeg med en av trenerne i Manchester United. De hadde et problem med Ruud van Nistelrooy, men jeg kunne ikke vente så lenge, så jeg sa nei, forklarer Berbatov til Sky Sports.

Mens Zokora takket nei til Arsenal. Også han var ønsket av Manchester United.

- Jeg hørte på tilbudet fra Arsenal, men fant ut at Tottenham var klubben jeg ville spille for. En av hovedårsakene var at Tottenham viste at de virkelig ønsket meg, noe jeg satte stor pris på, forklarer han.

Tror ikke på gull
Sist sesong mistet klubben fjerdeplassen til Arsenal på sesongens siste dag, men hadde langt opp til medaljene. Det var første gang siden 1990 at Spurs var blant de seks første på tabellen.

Jol har ingen tro på ligagull den kommende sesongen.

- Det blir vanskelig. Det er kanskje ikke realistisk en gang, men jeg tror at vi har en mulighet til å kjempe om ligamesterskapet om tre år, sier han til FourFourTwo.

TV 2 Nettavisen tror at Tottenham kan ta et skritt nærmere toppen denne sesongen, men at det fortsatt vil være et lite stykke opp til de fire store. Klubben tar innpå og kan gjøre kvartetten til en kvintett om ikke altfor lenge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.