RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et steg nærmere NHL-lag i Seattle

SLÅSS: Seattle kan fort bli den neste byen i USA til å få sitt eget lag.
SLÅSS: Seattle kan fort bli den neste byen i USA til å få sitt eget lag. Foto: Ted S. Warren (AP)
Milliardær har levert inn søknad.

Gruppen som håper å gi Seattle et NHL-lag har tatt et nytt steg mot å innfri drømmen.

Oak View-gruppen, under ledelse av milliardæren David Bonderman og filmskaperen Jerry Bruckheimer, leverte en søknad til NHL om å opprette en ny klubb. Det ble gjort sammen med søknadsgebyret på 10 millioner dollar.

Ligaen har ikke offisielt bekreftet å ha mottatt søknaden, men det ble blant annet tvitret av Seattles borgermester Jenny Durkan.

Seattle-området er det største markedet i USA uten et profesjonelt lag med vintersesong (NHL og NBA).

Seattle hadde et NBA-lag i 41 år inntil Seattle Supersonics forsvant i 2008 og ble til Oklahoma City Thunder. Byen har MLS-laget Seattle Sounders, som vant MLS Cup i 2016.

Dersom søknaden godkjennes, vil NHL vokse til 32 klubber, med 16 i hver halvdel (Eastern Conference og Western Conference). For å få opprette laget må eiergruppen betale inn en avgift på rundt 650 millioner dollar (5,1 milliarder kroner).

Det er uvisst hvor lang tid NHL vil bruke på å behandle søknaden. Det er meningen at det nye laget skal spille i en arena som er under omfattende modernisering og som kan stå klar til sesongen 2020-21.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere