Gå til sidens hovedinnhold

- Et steg tilbake

Assistentrener Geir Ole Berdahl var ikke fornøyd med den norske hoppinnsatsen i Neustadt søndag.

Anders Jacobsen tok riktignok nok en topp-plassering med sin fjerdeplass i Tyskland.

Men Berdahl - som hadde hovedansvaret i Tyskland i Mika Kojonkoskis fravær - var likevel ikke helt happy.

- Altfor mange falt tilbake
- Med tanke på hva gutta presterte på lørdag, var dette et steg tilbake.

- Vi fikk med seks mann til finaleomgangen, og alt så veldig bra ut, men altfor mange av gutta falt tilbake, sier Berdahl til Nettavisen.

Og har et poeng:

Sigurd Pettersen lå på niendeplass - men falt ned tre plasser, Anders Bardal lå som nummer 11, men endte på 14.plass, mens Tom Hilde som lå på 15.plass raste ned til 21.plass.

- For mange småfeil
Roar Ljøkelsøy hoppet seg riktignok opp en plass i finaleomgangen, men den vikarierende hoppsjefen mener også han burde - og kunne - gjort det bedre.

- Det var veldig jevne og tette forhold, men en hopper som Roar skal normalt hoppe bedre. Det var generelt for mange småfeil, og det straffes man hardt for, sier Berdahl.

- Kan den lille nedturen skyldes lørdagens «strikkrot»?

- Nei, jeg tror ikke det hadde noen innvirkning på gutta. Det tappet nok litt energi i går, men vi følte oss i bra slag og revansjesugne i dag, fastslår Berdahl.

Fikset ikke på strikken
De norske hoppgutta måtte for øvrig stille i samme startnummere som den norske hoppledelsen bestemte seg for å fikse litt på i forkant av hopprennet lørdag.

- Det var det samme startnummerene som vi fikk på lørdag, men vi gjorde ingenting med strikkene i dag. Uansett så hadde ikke starttrøyene noen innvirkning, vi ble felt av tekniske feil, understreker trønderen.

- God Jacobsen
- Anders (Jacobsen) gjorde selvsagt to gode hopp, men ikke så gode til han å være. En fjerdeplass er veldig bra, men vi vet han kan mye bedre, poengterer Berdahl.

Den norske verdenscuplederen strakk seg til 127 og 130 meter, og har nå vært inne blant de ti beste i alle verdenscuprennene denne sesongen.

Polske Adam Malysz vant sin andre verdenscupseier på rad, etter hopp på 129,5 meter og 134,5 meter.

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer fulgte på andreplass, mens russiske Dmitry Vassiliev kapret tredjeplassen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis