Et stjernetreff det lukter medalje av

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Heiner Mora avgjorde målfesten på egen hånd. Nå kan man snakke om medaljer på Hønefoss.

29.07.12 20:50

HØNEFOSS - HAUGESUND 3-2:

Det høres ikke ut som noe toppoppgjør, men det var ikke langt unna å kunne kalles det da Hønefoss tok imot Haugesund på AKA Arena på søndag.

Henholdsvis femte- og fjerdeplass var i hvert fall det tabellfasiten sa før søndagens runde, og seierherrene i dagens oppgjør ville faktisk ta et langt steg nærmere en Tippeliga-medalje.

Det visste Hønefoss å utnytte.

En god snuoperasjon i andre omgang sendte laget opp på fjerdeplass på tippeligatabellen, og skjøv dermed søndagens motstandere ned på femteplass.

Dermed bør man kanskje begynne å snakke om medalje i den lille byen i Buskerud.

- Viser bra karakter
- Det viser bra karakter av laget når vi gjør det her. Et par fine scoringer hjelper også litt, konstaterer Hønefoss-kaptein Frode Lafton overfor TV 2 Sporten etter kampen.

For det var flere fine scoringer på AKA Arena denne kvelden - ikke minst Heiner Moras avgjørende 3-2-scoring.

Men kampen tok fyr lenge før det.

Etter at Haugesund lenge hadde styrt kampen, var det vertene som tok ledelsen mot spillets gang etter 39 minutter. Kevin Larsen spilte gjennom Alexander Groven, som alene mot keeper Kristiansen ikke gjorde noen feil.

Men da alle ventet på at dommer Anders Johansen skulle blåse av for pause, dukket Geir Ludvig Fevang opp for Haugesund. Fra skrått hold sendte midtbanespilleren kula i lengste hjørne, og like etter gikk lagene i garderboen - like langt.

Forsvarstabbe
Og kanskje gikk det sene målet litt for mye inn på vertene.

Ikke langt ute i andre omgang gjorde i hvert fall Hønefoss-forsvaret sin del av jobben for å hjelpe Haugesund mot tre poeng.

Kristjan Örn Sigurdsson så ut til å ha full kontroll på en lang ball i retning Nikola Djurdjic, men forsvarskollega og kaptein Frode Lafton trodde at islendingen skulle klarere ballen vekk. I stedet løp Lafton rett i ballen, og Djurdjic fikk fri vei og kunne krangle den inn bak Hønefoss-keeperen.

Men Haugesund på bortebane er ikke det samme som Haugesund på hjemmebane, og Hønefoss nektet å gi seg. På seks raske minutter snudde alt.

Perlescoring avgjorde
Midtveis i omgangen fikk vertene frispark, og araberne fra vestlandet klarte aldri å klarere. Til slutt fikk Kristjan Örn Sigurdsson gå opp og stange ballen i mål, og igjen var lagene like langt.

Men ikke lenge.

Seks minutter senere kom kveldens store øyeblikk på AKA Arena, da Heiner Mora mottok et oppspill fra Hønefoss-forsvaret. Costaricaneren satte kursen mot mål, stilte inn siktet, og fyrte av. Sluddet duppet og gikk inn helt nede ved stolperote, og dermed eksploderte hjemmepublikummet i begeistring.

Haugesund forsøkte å svare nok en gang, men denne gangen klarte vertene å ri av stormen. Dermed holder det nyopprykkede mannskapet stø kurs mot en svært imponerende plassering i årets tippeligasesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.