RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et stykke igjen for Sigurd

Sist oppdatert:
I fjor var Sigurd Pettersen verdens beste hopper fram til nyttår. I år har han et stykke igjen til formen som gjorde at han vant hoppuka.

Årsaken er innføringen av de nye vektgrensene i hoppsporten, som har gjort at Sigurd Pettersen har måttet legge på seg et par kilo i rene muskler.

- Forskjellen fra denne tida i fjor er at jeg har bruk hele sommeren og høsten på å få meg nok muskler. Derfor har jeg ofra en del i forhold til det som er normalt.

Stykke igjen
- Jeg synes det har fungert greit nok, men det er et stykke igjen til det nivået jeg ønsker å være på, sier Sigurd til TV 2 Nettavisen.

- Når er du på det nivået?

- Det er helt umulig å si noe om. Jeg har balansert på en knivsegg for å få dette til å fungere. Jeg er ikke usikker, siden jeg vet at jeg står på et annet sted enn før, og det måtte jeg også forvente. Jeg håper jo å komme tilbake på samme nivå, men vet ikke, sier Sigurd Pettersen videre.

Feil
Fjorårets suverene vinner i Hoppuka, vil ikke bruke så mye energi på de nye reglene.

- Jeg kan jo naturligvis stille spørsmål ved regelen, og synes den er feil. Men uansett så er vi hopperne bare små brikker, og det er ikke noe å gjøre noe med. Det hele ligger på et nivå som jeg ikke kan få gjrot noe med, og jeg velger å ikke gjøre noe med det, understreker Pettersen overfor TV 2 Nettavisen.

Han har fått gjennomført omkring 35 hopp på snø sist uke og helg i Kuusamo. Det er litt i underkant av normalen.

- Men siden de andre nasjonene ligger på samme nivå, så er det greit nok. Vi kom litt seint i gang, men sånn er det.

- Vi har hatt et veldig bra opphold her i Kuusamo. Det eneste negative er at det har vært kaldt. Akkurat nå er det ned mot tjue minusgrader, forteller Sigurd.

Ser bra ut
Kommende helg drar verdenscupen i gang i den finske byen. Sigurd Pettersen synes det ser bra ut for de norske fargenes del.

- De som har hoppa best er Roar (Ljøkelsøy) og Bjørn Einar (Romøren), i hvert fall i forhold til det jeg har sett av de andre gutta. Og sett med norske øyne ser det positivt ut. Nå er det bare å vente og forberede seg på en best mulig måte, avslutter Sigurd Pettersen overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere