RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et tilbake og to frem for Chelsea

Sist oppdatert:
Chelsea tok et lite skritt fremover, tross det skuffende resultatet mot Everton. På dagen da Frank Lampard bare kunne finne treverket bør blomstene sendes til Portsmouth.

Chelsea kom et skritt nærmere andreplassen i Premier League og automatisk plass i neste års Champions League-spill. Men på en dag hvor de selv misbrukte en rekke gode sjanser, var det Portsmouths seier over Manchester United som gledet mest i den blåe delen av London.

Chelsea trodde nok de kunne hekte av sine rivaler fra Nord-England da United tidlig lørdag måtte gi tapt for Portsmouth. Dermed hadde Chelsea muligheten for å komme seks poeng foran fjorårets seriemester i kampen om andreplassen, men da hadde de glemt at de møtte et av de absolutte formlagene i Premier League:

Formsterke Everton
Everton kom til Stamford Bridge med kun ett tap på sine siste åtte kamper i Premier League, og de viste tidlig at de ville bli et vanskelig lag å slå. Evigunge Nigel Martyn var i praktslag og stoppet flere gode Chelsea-avslutninger. På motsatt side var den 18-årige spissjuvelen Wayne Rooney i storslag, og laget store problemer for den uvanlige stopperkombinasjonen Robert Huth/Marcel Desailly. Nærmest var han da etter en halvtimes spill bare hadde Amrosio mellom ballen og Chelsea-målet. Fra fem meters hold klinket den engelske landslagsspissen ballen i bena på italieneren, og til tross for noen halvsjanser senere i kampen, skulle det meste dreie seg om Chelsea. Og Frank Lampard.

Årets spiller?
Frank Lampard har hatt sin beste sesong noen sinne, og vil etter all sannsynlighet bare se seg slått av Thierry Henry i kampen om ”årets spiller”. Mot Everton var midtbaneterrieren med den giftige høyrefoten nære på ved flere anledninger, og to ganger traff han treverket. Først da Lampard dunket ballen i tverrliggeren i førsteomgangen, deretter da Chelsea satte alt inn på å få det avgjørende målet mot slutten, og han traff stolpen, uten at Jimmy Floyd Hasselbaink klarte å gjøre noe med returen.

Også nevnte Hasselbaink var farlig frempå med sine knallharde avslutninger ved et par anledninger, mens Mutu headet like over fra fem meter i førsteomgangen: En kjedelig 0-0-kamp ble det så definitivt aldri, men hjemmelaget vil nok være mest fornøyd med at det ikke ble flere enn William Gallas som måtte hinke ut med en småskade før tirsdagens Champions League-kamp mot Monaco. John Terry, Damien Duff, Eidur Gudjohnsen, Hernan Crespo og Claude Makelele var alle borte på grunn av skade eller sykdom, men Ranieri sa etter kampen mot Everton at han regent med at alle, inkludert Gallas, ville reise til det lille fyrstedømmet på mandag.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere