RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et troll og en turbo

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
I en usedvanlig vrien lunsjomgang på Bjerke tirsdag, spiller vi kun to hester i V5-4. Sjekk våre lunsjtips.

Det er som vanlig lunsjtrav tirsdag, og som de foregående tirsdagene er det landets hovedbane, Bjerke, som står som arrangør. Tirsdag kveld er det svært spennende V5-spill på Forus og på Momarken.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Når det gjelder lunsjtravet på Bjerke tirsdag, er det kjemisk fritt for bankerkandidater og vi er dermed tvunget til å velge løsningen med dobbeltbanker (to hester fast i et løp). Det gjør vi i V5-4, der vi tror løpet står mellom den svært sannsynlige tethesten, 2 Turbo Monar, og sterke 12 Rokketroll. Det finnes et par bra hester til i dette løpet, men når vi streker tethesten og den hesten som er tøffest i dette løpet, føler vi at vi har et bra lås og velger dermed å stå på disse to i V5-4. Turbo Monar kommet tilbake etter en liten pause og har hatt en flott sesong med fire seire på kun sytten forsøk. Rokketroll kunne ikke rå på en knallgod Rigel Pål på Jarlsberg fredag, men gjorde en strålende sisterunde i sporene til andreplass. Motstanden er ihvertfall ikke tøffere her.
Rangering V5-4: A: 12-2 B: 10-1 C: 4-5-11-9-8-6-7 D: 3

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det begynner vrient når formløse varmblodshester i grunnlag under 100 000 kroner setter hverandre stevne. Veldig fin i sine to norgesvisitter fjerde sist og tredje sist var svenskegjesten 4 Bravo Of Rosenhill. Selv om fireåringen har gjort to løp på det jevne i Sverige etterpå det, ser dette ut som en flott oppgave og holder Hultman-traveren seg på beina kan han vinne dette. Kom flott tilbake etter galopp i et V65-løp gode up To Date vant tredje sist.

9 American Sine er en traver vi har sansen for. Tom Erik Solberg melder at hesten kjentes fin ut i prøveløpet, og da skal Gulbransen-traveren tidlig på i dette billige selskapet. 3 Orion K. ble spilt til storfavoritt i Norgesdebuten 31. mai, men skuffet da stort. Rotet seg bort på galopp på Jarlsberg i sin andre start her til lands, fire måneder etterpå. Kommer nå tilbake etter pause og treneren er optimist. Vi vil gjerne se hesten prestere før vi setter større penger på ham.

11 Victory On Line var strålende i et par seiersløp i vinter. Gikk et løp helt på det jevne sist etter lang pause. Grunnkapasiteten er bra, men det var ikke noe trykk i hesten sist. 6 World Wide Win trøbler med travet og blir kun en gardering et stykke ute, før vi han viser mer stabile takter.
Rangering V5-1: A: 4 B: 9-3-11 C: 6-2-7-10-8-12-5-1

Annonse: Øivind Grøstad tror på revansje for en bra hest i V5-2, og nå er det flott odds på hesten

V5-2 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Fin klasse på den andre avdelingen. Vi setter den trolige tethesten, 4 Prada Vang, først. Han satt i tet også sist på Biri, men måtte da strekke våpen for en strålende opplagt Alegra. Holdt uansett fint fra tet til andreplass, og tirsdag er distansen 500 meter kortere. Det er trolig en klar fordel for Kolnes-traveren.

6 International Lover løste som en katapult bak bilen på Bjerke sist og vel i tet, trodde de fleste at løpet var kjørt. Men denne Love You-sønnen er fryktelig vrien å få feilfritt rundt, denne gangen han galopperte midt på oppløpet i striden (men hadde trolig tapt uansett). Det var overraskende og denne hesten er det ikke lett å bli klok på. 7 Miss Young er en flott sprinter. Gikk på et tungt angrep i tredjespor sist, men det tok litt imot mot mål. Hoppa er under rivende utvikling, og skulle hun sitte i tet ut av den første svingen kan hun vinne. Hester som 10 Pearl Harbour D. ( i klar fremgang nå i regi Eggen), 1 Flicka Extreme (startrask, men ser veik ut), 11 K.L.M. Buymethemoon (bra i sine to siste løp) og 9 En Vie La Rose (aldri vunnet, men fin kapasitet) er heller ikke sjanseløse.
Rangering V5-2: A: 4 B: 6-7 C: 10-1-11-9-5-8-12-3-2

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi tror Geir Vegard Gundersen har den beste hesten i V5-3. 8 Bo Brady har flott stamme og treåringen har vist at det kapasitet i de to eneste løpene han har gått til nå. GV kan fortelle til Sportspill at hesten har vært behandlet siden forrige start. I trening er hesten lat, men GV har seierstro direkte. Det har vi også og setter Love You-sønnen først.

7 Per Hlabak vant veldig lett i comebacket på Klosterskogen sist. Det var fra tet, hesten har vært strøket etterpå det. Uansett klart motbud til vår favoritt. Svenske 1 Brattås Jageline har levert fine innsatser i Sverige og har trukket et svært fordelaktig spor. Her kan ikke Jørgen Pettersson gjøre så mye feil. 2 Bar B.Q. var svært positiv nest sist, men galopperte seg bort sist. 6 Light Va Bene skuffet stort sett, etter svært positiv innsats i startene forut, mens 12 Sophies La Belle sliter med et svært vanskelig spor når hun nå kommer ut etter tre måneders pause.
Rangering V5-3: A: 8 B: 7-1 C: 2-6-12-4-10-5-9 D: 4-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Undertegnede har jaktet 12 Image Crown flere ganger denne høsten, foreløpig uten suksess, men sist på Bjerke var vi nære. Får Image Crown hjelp og gode rygger i sisterunden her, tror vi på bra sjanse mot svært moderat motstand. Årets første seier kan være innen rekkevidde her.

Forbedret sist var også 10 Kastor Håbegård, og med ytterligere fremgang kan Anderssen-traveren ta årets andre seier i dett svært billige løpet. Formløse 4 pop My Cork blir spillefavoritt, det er ihvertfall ikke på bakgrunn av de siste prestasjonene. Da har svenskegjesten vært direkte svak. Her blir det trolig tidlig tet, og derfra kan hesten trolig få dirigere, men han må være bedre enn i de foregående startene for å vinne dette. 2 Edenhof makset som fjerde sist, formen er fortsatt et stykke unna. Fra et flott andrespor bak bilen, blir det i det minste et billig løp. 11 Riverside News spurtet flott etter sen luke sist og er ikke så verst.
Rangering V5-5: A: 12 B: 10-4-2 C: 11-5-1-8-9-7-6-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere