*Nettavisen* Sport.

Ett år for sent ute

Foto: Eugene Hoshiko/AP

Tyson Gay satte personlig rekord med 9,69.

20.09.09 17:30

Usain Bolt gjorde en hel verden målløs under OL i Beijing i fjor sommer, da han jogget inn til ny verdensrekord på 100-meter med tiden 9,69.

Under årets VM i Berlin forbedret han rekorden til 9,58, noe som betyr at Tyson Gay fortsatt må se langt etter verdensrekorden.

Under et friidrettsstevne i Shanghai søndag løp nemlig amerikaneren inn til samme tid som Bolts OL-løp, nemlig 9,69.

I to sekundmeters medvind tok han en klar seier foran Asafa Powell, som med 9,85 måtte innse at han fortsatt har et stykke opp til sine to nærmeste konkurrenter.

For kineserne var det store høydepunktet under stevnet likevel at hekkeløperen Xiang Liu for første gang deltok i en konkurranse siden forsøksheatet i Beijing-OL, der han forlot arenaen gråtende etter å ha skadet seg.

Liu klarte ikke å vinne i finalen på 110 meter hekk, men tiden 13,15 og en andreplass vitner om at hjemmefavoritten likevel har alvorlige hensikter om å vende tilbake til verdenstoppen.

- Det er herlig å være tilbake igjen, men jeg har fortsatt en stor jobb å gjøre før jeg er tilbake for fullt. Jeg trenger å være litt tålmodig, men det er ikke så lenge før jeg er klar for å vinne igjen, sa Liu etter løpet ifølge NTB.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.