Gå til sidens hovedinnhold

Ett år uten tap ikke nok

For kaptein Mike Kjølø får trolig spille verken cupfinalen eller fortsette i Stabæk.

NADDERUD (Nettavisen): - Husker du sist du tapte en kamp i Tippeligaen?

Stabæk-kaptein Mike Kjølø tenker. Han tenker lenge. Så må han rett og slett gi opp.

- Nei. Vi avsluttet jo sesongen bra i fjor også. Nei, det husker jeg ikke.

Cupfinalen på mobilen: mobil.nettavisen.no

Super avslutning
Men Nettavisen kan hjelpe. I år har Mike Kjølø spilt åtte kamper fra start og vært innpå to ganger som innbytter for Stabæk. Det har endt med seks seirer og fire uavgjorte. I sesongavslutningen i fjor spilte han også da Stabæk avsluttet sesongen med 5-0-seier både mot Tromsø og Strømsgodset.

Det betyr at han har spilt 12 kamper på rad for klubben i Norge uten å tape. Man må helt tilbake til 22. oktober 2007 for å finne forrige tap. Da røk bæringene 1-2 borte for Viking.

- Ikke så verst tall det?

- Nei ...

- Men det er en liten trøst når klubben ikke ønsker å fornye avtalen min, sier midtstopperen til Nettavisen.

Med Kjølø på banen denne sesongen har Stabæk kun sluppet inn mål hvert 143. minutt i snitt. Det er klart best av alle lagets midtstoppere. Det går 109 minutter per baklengs med Morten M. Skjønsberg. Det går 99 minutter per baklengs med Pontus Segerström og 72 minutter per baklengs med Niklas Sandberg.

(Saken fortsetter under bildet)

- Rart...
Derfor legger ikke 37-åringen skjul på at det er skuffende at Stabæk ikke ønsker å ha ham med videre.

- Jeg er skuffet fordi jeg ikke får oppleve Fornebu Arena fra hjemmegarderoben.

- Hvor skuffet er du egentlig?

- Jeg vil heller svare på denne måten: Jeg synes det vil være rart hvis fotballklubben Stabæk ikke vil bruke det jeg står for i fremtiden, enten som spiller eller i en sportslig administrativ stilling, sier han.

- Har du gitt opp?

- Nei. Jeg gir aldri opp. Men nå er vi i november. Når klubben ikke har tatt noe standspunkt fram til nå så tror jeg nok at det blir vanskelig å få til en ny avtale her.

Og det sier Kjølø til tross for at sportsdirektør Lars Bohinen har gjort det klart at han ikke inngår i klubbens framtidsplaner.

- En tøff avgjørelse
Stabæks forrige trener, Gaute Larsen, mener Kjølø kunne betydd mye for bæringene også neste sesong.

- Det er en tøff avgjørelse av Stabæk, sier den nåværende Asker-treneren til Nettavisen.

- Mike har vel vært i klubben i ni år. Han har tatt mange utfordringer. Han har tatt lønnskutt. Han fortsatte i klubben etter nedrykket i 2004 da klubben omtrent var konkurs. Og det selv om han nok hadde andre muligheter. Han har vært lojal hele veien. Han har erfaring, og sånn som jeg kjenner ham så gjør han alltid en kjempejobb med unggutta i klubbben. Han er på mange måter trenerens forlengede arm når det gjelder ungguttas utvikling, og Stabæk er jo en klubb med mange aldersbestemte landslagsspillere, fortsetter Larsen.

- Når de da neste år også skal spille i Europa så ville jeg trodde at det å ha en spiller som Mike Kjølø ville betydd mye. Han har jo også Mesterliga-erfaring fra AIK. Hvor mange andre Stabæk-spillere har det? Derfor synes jeg det er en tøff avgjørelse å ikke gi ham en ny kontrakt.

Kjølø selv er imidlertid fast bestemt på å vise Stabæk at de tar feil.

Vil fortsette på toppnivå
- Dette gjør at jeg får enda større lyst til å virkelig brette opp ermene og spille fotball i 1-2 år til. Og å gjøre det på høyest mulig nivå. Kroppen er i alle fall klar for det.

Når Nettavisen spør om det finnes alternativer, drar han på det.

- Men tror du det ordner seg?

- Det ordner seg vel for snille gutter ...

- Nei da, men jeg håper det bidraget jeg har hatt i fotballen er stort nok til at det er blitt lagt merke til, og at noen videre har lyst til å utnytte den i én eller annen grad. Jeg er en 37-åring som er superfrisk i kroppen og veldig innstilt på å spille fotball. Jeg har også høyskoleutdannelse, og håper at noen har bruk for meg innen fotballverdenen. Jeg vil nemlig fortsette innen fotballen, helst som spiller, men jeg er også åpen for andre løsninger, sier Kjølø - som også er i gang med trenerutdannelse.

- Hvor skuffende blir det hvis du benkes i cupfinalen?

- Janne (Jönsson) disponerer den gruppa han har, og står for de valgene han gjør. Vi som sitter på sidelinjen og tripper ønsker selvfølgelig å være på banen, men hvis vi ikke er der så handler det om å backe opp gutta og å få et best mulig resultat mot Vålerenga.

PS. Kjølø var også på banen da Stabæk tapte borte for Rennes i Uefa-cupen, men han ble skadet og var ikke på banen da Rennes scoret sine mål.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken