OBERSTDORF (Nettavisen): 20-åringen fra Asker Skiklubb har vært vinterens komet i internasjonal hoppsport. Han ligger på en fjerdeplass sammenlagt, og har vært på seierspallen hele seks ganger. Ved to anledninger har han stått helt øverst.

Men – det er vesentlig mer å gå på.

- Hvis jeg sammenlikner med de aller beste hoppene jeg har gjort under trening på Lillehammer, så har jeg ikke hatt noen absolutte topphopp i renn i vinter, sier Hilde til Nettavisen.

- Fin plassering
Samtidig erkjenner han at han har hatt veldig mange veldig gode hopp. Nettopp derfor er skuffelsen stor over at VM i skiflyging ble som det ble.

Den individuelle 11.-plassen er ingenting å skamme seg over for en debutant. Og bronse i lagkonkurransen ville mange ha vært overstadig lykkelig for.

- Tredjeplass er en fin plassering. Men det er skuffende at jeg ikke er i nærheten av det nivået jeg har vært på tidligere i vinter, sier Hilde.

- Hvor mange gode hopp hadde du i VM?

- Ett. Eller egentlig ingen. Jeg hadde ett som var halvgodt, oppsummerer han.

Hjemmebane
Likevel har ikke Tom Hilde tenkt å la VM-skuffelsen overskygge det han har prestert tidligere i vinter.

- Uansett hva som skjer nå, så har dette vært en kjempebra sesong for meg. Derfor hadde jeg ikke så store ambisjoner for VM heller, med tanke på resultater. Men jeg hadde håpet å hoppe mye bedre på ski.

Fokus er allerede flyttet framover mot Nordic Tournament, som innledes i Lahti kommende helg.

- Jeg gleder meg spesielt til å hoppe renn på Lillehammer, sier Hilde, som bor på Lillehammer og trener daglig i den nyoppussede OL-bakken fra 1994.

Kanskje er tiden moden for at konkurrentene skal få se hva Tom Hilde virkelig duger til når alt klaffer.

Er du bedre enn hoppgutta? Prøv Nettavisens eget hoppspill!

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.