RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett mål holdt for Vålerenga

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
To matchvinnere på hver sin ende av banen var nok til å senke Storhamar.

STORHAMAR - VÅLERENGA 0-1 / STAVANGER - SPARTA 4-3:

Vålerenga tok en viktig seier i borteoppgjøret mot Storhamar på søndag, da Mats Roselli Olsen ble matchvinneren i et svært så målfattig oppgjør i OL-amfiet i Hamar.

Storhamar vant nemlig det første av maksimalt syv oppgjør på Jordal Amfi på fredag, og det ville sett stygt ut for Espen «Shampo» Knutsens mannskap dersom Oslo-laget hadde gått på nok et tap mot hedmarkingene på søndag.

Og Storhamar var også det beste laget i den første perioden, men bakerst hadde Patrick Des Rochers en god dag i Vålerenga-buret, og skal ha mye av æren for at Vålerenga til slutt kunne dra hjem med seieren.

Også gjestene hadde sine muligheter, men ingen av lagene fikk hull på byllen før unggutten Mats Roselli Olsen gjorde 1-0 for Vålerenga drøyt midtveis i kampen.

Foran 3484 tilskuere klarte aldri Storhamar å slå tilbake, og Vålerenga kontrollerte inn seieren som dermed betyr at lagene er like langt etter to kamper.

I den andre semifinalen gjorde Sparta jakten på finalespill enda vanskeligere for seg selv, da Stavanger vant 4-3 og med det gikk opp til 2-0-ledelse i best-av-syv-spillet.

På hjemmebane tok Stavanger ledelsen tidlig i kampen, før lagene fulgte opp med hver sin scoring i andre periode.

Gjestene fra Østfold hadde seieren i lomma da Erik Lewerstrøm og Jonas Djupvik Løvlie scoret hvert sitt mål i den siste perioden, men fem minutter før slutt utlignet Christian Dahl Andersen for Stavanger, og kampen gikk dermed til ekstraomganger.

Der satte Fredrik Sundin inn seiersmålet for Stavanger etter mindre enn tre minutters spill, og finaledrømmen lever dermed som aldri før i oljebyen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere