*Nettavisen* Sport.

Ett nummer for små

Foto: Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Et urutinert norsk lag kom til kort mot svenske veteraner i den første kampen i Scandinavian Open i Danmark. Uten sine mest sentrale spillere, tapte Norge 22-27.

23.09.03 22:23

NORGE - SVERIGE 22-27: Landslagstrener Gunnar Pettersen måtte klare seg uten blant annet Glenn Solberg, Frode Hagen, André Jørgensen, Marius Riise, Kjetil Strand, Christian Berge og Svein Erik Bjerkrheim.

Flott scoring

Det gjorde at nye folk som Svend Magnus Pettersen og Marius Andersen fikk prøve seg mot svenske veteraner.

- Marius scorer kanskje kampens peneste mål med en underarm opp i krysset, forklarer Gunnar Pettersen.

Andersen har fått sjansen i Runar denne sesongen etter at klubben mistet store deler av laget.

- Han spilte jo knapt forrige sesong og han har aldri spilt en aldersbestemt landskamp, så det var moro at han kom på scoringslisten, sier landslagssjefen.

Anført av Magnus Wislander var "Söta Bror" et nummer for stor for de norske gutta. Etter 14-9 ved pause, vant Sverige til slutt 27-22.

- Jeg synes det var et overraskende positivt resultat. Jeg hadde trodd de skulle være ti-femten hakk bedre enn oss, så dette var gøy, sier Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Tvedten toppscorer

Det var de mest rutinerte norske spillerne som tok mest ansvar i kampen. Aalborg-duoen Håvard Tvedten og Børge Lund scoret flest ganger for Norge, med henholdsvis sju og fem mål. Frank Løke scoret tre ganger.

Wislander ble toppscorer for Sverige med fem mål. Sverige har med hele stjernegalleriet sitt i turneringen.

Målvakt Tomas Svensson var banens beste i en kamp Sveriges landslagstrener Bengt Johansson ikke var spesielt fornøyd med.

- Vi sliter med at vi ikke scorer på klare sjanser og vi vinner ikke overtallsperiodene våre. Gjør vi det, kan vi gjøre kamp av det, forteller Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.