RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett nummer for små

Sist oppdatert:
Den amerikanske giganten Abby Wambach ruvet høyest og nikket Norge ut av kvartfinalen i VM i natt. 0-1-tapet betyr også at fotballjentene ikke får delta i OL neste år.

USA – NORGE 1-0: Norge gjorde et ærlig forsøk, men VMs beste lag og en skamløs hjemmedommer ble for mye å stri med i kvartfinalen.

Norge fryktet 180 cm høye og 85 kg tunge Abby Wambach før møtet med USA på Gillette Stadium i Foxboro. Med god grunn.

Wambach var nemlig kampens store spiller og nikket inn frisparkmålet som var nok til å sende USA videre mot gull og Norge ut av både VM og OL. Dommeren Nicole Petignat, som lang fra var nøytral, forærte dessuten hjemmelaget et straffespark. Bente Nordby tok imidlertid Mia Hamms skudd i fast grep.

– Jeg bestemte meg bare for å redde straffen. Jeg bygde opp et raseri mot hele USA og mot dommeren, sa Nordby til NTB.

Dårlig offensivt
Norge var det første laget i VM som greide å demme opp for USAs offensive kraft, men det fungerte ikke bra nok offensivt. Norge maktet ikke å skape en eneste virkelig stor målsjanse i kampen.

Nærmest var det tre minutter på overtid, da Solveig Gulbrandsen nesten nådde en stuss fra Lise Klaveness foran USAs keeper.

Tapet betyr at Norge er uten sjanse til å få være med i OL neste år. På grunn av Fifas urimelige fordeling av plasser i sluttspillet, må tittelforsvareren være hjemme under Aten-lekene. Det blir også aller første gang Norge uteblir fra et mesterskap i Fifa-regi.

Skuffet Steen
- Vi ville gjerne være med videre, og jeg følte at vi hadde tent opp jentene maksimalt. Vi kjempet bra, men jeg har aldri sett USA så godt organisert defensivt. Vi fikk veldig få sjanser, for de ga oss nesten ikke rom, sa landslagstrener Åge Steen til NTB.

Han var tydelig skuffet etter at både semifinaleplassen og OL-billetten røk samme kveld.

– Skuffet skal vi være, men jeg er fattet, og litt stolt av jentene. De kjempet utpå der, men vi var ikke gode nok i dag. Vi kan ikke trylle eller gjøre underverker, sa han.

Neste sluttspillsjanse for Norge blir EM i England i 2005. Det betyr at mange av Norges store profiler spilte sin siste sluttspillkamp onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere