DANMARK – TUNISIA 0-0:

DOHA (Nettavisen): Til tross for at kampen ble spilt på Education Stadium i Doha, føltes det som en ren bortekamp for Kasper Hjulmands mannskap og de danske drenger.

Et hundretalls danske supportere var på plass i Qatar, mens det var nærmere 30.000 ekstatiske tunisiere inne på arenaen. Etter å ha preget bybildet utenfor stadion i forkant av oppgjøret, skapte de en voldsom ramme i VM-åpningen for de to lagene.

Det virket også å gi Tunisia ekstra energi, og laget styrte tidvis oppgjøret før hvilen. Danskene spiste seg imidlertid mer inn i kampen, og tok kommando fra start i den andre omgangen.

Etter 56 minutter satte Andreas Skov Olsen ballen i mål etter en retur, men 22-åringen eufori ble raskt til fortvilelse da flagget kom opp for offside.

Reprisen viste at Mikkel Damsgaard var i soleklar offside i opptakten, men i henhold til det nye reglementet ventet assistentdommer med å heve flagget til angrepet var avsluttet.

De tunge flaggene fikk Morten Langli til å reagere i kommentatorboksen hos TV 2.

– På de der må flagget komme opp med en gang. Ikke gi meg 30 sekunder med fotball etter det der, da! Da må du finne på et annet reglement, for det er soleklare offsider og hele stadion ser det. det er et spill for galleriet, da!

Det var det nærmeste Danmark kom, til tross for at det ble drama på overtid.

Mange trodde danskene skulle få et straffespark da hoveddommer gikk ut for å sjekke en hands i det tunisiske feltet på etter 93 minutter, men avgjørelsen om å la spillet passere ble stående.

Ut i hundre

Det danske mannskapet virket preget av stundens alvor innlednings i matchen, mye takket være de tunisiske supportere som gjorde det nærmest umulig å kommunisere for samtlige aktører på banen.

Mindre lyd ble det ikke da midtbanespiller Aïssa Laïdouni tok rennefart og taklet Christian Eriksen knallhardt etter to minutter, før han jublet foran egne fans som om han hadde satt en scoring.

Mens Eriksen slet med å prege oppgjøret slik danskene er vant til å se ham, fikk kaptein Simon Kjær tidvis nok å gjøre fra stopperposisjon.

Lysluggen, som ikke bar «One Love»-kapteinsbind etter Fifas trusler mandag, holdt unna tross en annullert tunisisk scoring før pause i det som var en underholdende omgang.

Etter 70 minutter kom Eriksen endelig til sin rett da han gikk på skudd fra 20 meter, men Tunisias sisteskanse Aymen Dahmen reddet til corner.

Og på det påfølgende hjørnesparket kunne spiss Andreas Cornelius knapt tro at han ikke scoret. Spissen luktet en andreball på bakre stolpe etter at Andreas Christensen hadde ballen på tvers i feltet, men på nærmest utrolig vis headet Cornelius i stolpen fra under to meter.

Tunisierne jublet som besatt for missen, mens andre knapt kunne tro det de så – inkludert den danske delegasjonen på pressetribunen.

– Neeeeeeeeej!! Alle kikker på hverandre her på stadion. Skjedde det der??? skriver Ekstra Bladet etter spissens gigantmiss.

Tunisia ropte på hands

Istedenfor dansk scoring gikk Tunisia rett i angrep, og hele den tunisiske kortsiden skrek på straffe da Joachim Andersen handset inne i eget felt.

Crystal Palace-stopperen slapp imidlertid unna med skrekken i en periode Tunisia virkelig tok over initiativet.

Hjulmand forsøkte å gjøre bytter utover i den andre omgangen for å ta kontroll på kampen, men Tunisia imponerte i store deler av kampen.