PLANICA (Nettavisen): I den siste verdenscuphelgen før VM imponerte 20 år gamle Anger stort som ankermann på Sveriges lag på stafetten i Toblach.

Han spurtet det svenske laget inn til 2. plass, foran både Norges første- og andrelag, og sørget sammen med lagkameratene for Sveriges første pallplass i en verdenscupstafett på seks år.

Etter stafetten gikk Anger hardt ut mot de som har kritisert det svenske laget den siste tiden, og han uttalte blant annet at «de kan gi faen i å slenge så masse skit til oss».

Dette fikk Petter Northug med seg, og han var raskt ute med å hylle den frittalende unge svensken.

– Han er ikke redd for å si hva han mener. Jeg tror mer og mer på han, og Sverige har virkelig noe bra på gang med ham. Jeg liker at han er offensiv og våger å snakke, sa han til TV 2.

Les også: Norge skaper sinne før VM: – Hva i helvete?

Tikket inn melding fra Northug

Et par dager før startskuddet for VM i Planica går, forteller Anger at han hatt fått mye positive tilbakemeldinger etter stafetten, og hyllesten fra Northug har heller ikke gått ubemerket hen hos 20-åringen.

– Det er selvsagt stort. Han er blant de som har vært best både i skisporet og mixed sone, så det er bra å få en sånn respons av ham, sier svensken.

Ovenfor Nettavisen forteller Anger at det også har tikket inn noen meldinger til ham fra Northug på Instagram etter han spurtslo de norske stafettlagene.

– Vi har litt kontakt på Instagram og det er gøy å få høre fra han at man har gjort noe bra. Det er kjempemorsomt å bli hyllet av ham, og han har jo vært en av de beste skiløperne, sier Anger.

– Hva har Northug skrevet til deg?

– Han skrev at det var imponerende gått av meg. Det er så klart gøy det. Han var vel imponert over hvordan jeg gikk, sier Anger til Nettavisen.

Les også: Lægreid skaper overskrifter i Sverige: – Trodde han var en bra kar

– Et prakteksempel

Northug har i løpet av årene i langrennssirkuset kanskje ikke vært mest kjent for å dele ut ros til svenskene, men 20 år gamle Anger ser ut til å være et unntak.

Northugs bror og landslagsløper Even Northug blir imidlertid ikke bekymret når han hører at Petter har begynt å hylle hans svenske konkurrent.

– Det er bra det. Det er litt av taktikken vår. Han er med på å bygge dem opp, før vi så skal bryte dem ned igjen, sier han med et glimt i øyet til Nettavisen.

Northug er uansett ikke den eneste som setter pris på at en ny frittalende svensk langrennsløper er på vei opp og fram. Den svenske langrennssjefen Anders Byström er veldig fornøyd med hvordan 20-åringen fremstår både i og utenfor sporet.

– Det betyr mye for svensk herrelangrenn at vi har de som kan ha litt «attitude». Vi har pratet mye om at vi må by mer på oss selv og Edvin er et prakteksempel på det, sier han til Nettavisen.

Les også: Tandrevold satt ut av narko-spørsmål

– Drømmer om medalje

Sprinteren Anger gjorde seg for første gang skikkelig bemerket da han i fjor vant sprinten i det svenske mesterskapet som junior.

Denne sesongen har han som førsteårssenior tatt seg til sprintfinale i verdenscupen fire ganger, og står foreløpig med to 4.-plasser som beste resultat i det gjeveste selskapet.

Les også: Tandrevold forklarer utseendet sitt: – Det angrer jeg på

Anger blir dermed regnet som en av Johannes Høsflot Klæbo og resten av det norske lagets største utfordrere på VM-sprinten. Landslagssjef Byström har troen på det svenske stjerneskuddet.

– Ser man på de sprintene som har vært i år så har han jo vært i finalen flere ganger og han har også vært veldig nære pallen, så det handler helt om han har dagen eller ikke og hvordan de rødkledde går. Sjansene om en finaleplass finnes absolutt, og jeg tror han selv drømmer om en medalje, sier han.

VM i Planica starter med sprint i klassisk stil på torsdag. Prologen starter klokken 12.00, mens finalene starter klokken 14.30.