Gå til sidens hovedinnhold

Etter nok et tap kom Hareide med erkjennelse om Rosenborg: - Det bekymrer meg aller mest

- Jeg er nødt til å være ærlig, sier Åge Hareide etter fredagens tap mot Lillestrøm. Rosenborg-treneren erkjenner at klubben er inne i en sportslig krise.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm påførte Rosenborg lagets tredje strake tap i Eliteserien på Åråsen fredag kveld. 6. plass og ni poeng opp til serieleder Molde på tabellen etter ti kamper er ikke det Åge Hareide og Rosenborg hadde sett for seg før sesongen.

- Laget er som det er. I øyeblikket er det dårlig. Det er sånn det er og jeg er nødt til å være ærlig. Jeg kan ikke pynte bruden, det går ikke det, sier Hareide til Nettavisen om Rosenborg-laget, etter at de to trønderne Pål André Helland og Gjermund Åsen hadde påført de svart-hvite nok et tap.

Les også

Pål André Helland og Gjermund Åsen senket gamle Rosenborg-lagkamerater: - Nærmest ubegripelig

Hareide erkjenner at negative opplevelser tærer på både humøret og prestasjonene.

- Når ting ikke fungerer, så fungerer det ikke. Det har med mennesker og opplevelser å gjøre. Det er det som bekymrer meg aller mest. Det er høye skuldre og enkle feil som blir gjort. Man kan ikke henrette dem. Akkurat nå må vi trøste dem litt og få guttene på glid og få inn energi. Vi må bli nummer én igjen, oppsummerer treneren videre.

- Det er mest skuffende

Mot Lillestrøm valgte Hareide å plassere sin kanskje beste indreløper i Kristoffer Zachariassen på kanten. Det samme ble Carlo Holse på motsatt side. Dansken har tidligere i sesongen vist gode takter som indreløper. Zachariassen slet med å komme til sin rett mot LSKs debutant på høyreback, 18 år gamle Eskil Smidesang Edh.

- Det er fordi jeg ikke har andre kanter, sier Hareide og poengterer at han ikke har vært tilfreds med Emil Konradsen Ceide sine prestasjoner denne sesongen. 19-åringen satt på benken i samtlige 90 minutter på Åråsen.

- Alle har hatt variable prestasjoner. Vi leter etter en oppstilling som kan gi oss resultater.

Keeper André Hansen var også han skuffet, men fattet etter nok et tap. Han innrømmer naturlig nok at det å tape kamper er tøft. Tre tap på rad kjennes naturlig nok ikke tilfredsstillende for gulljagende Rosenborg.

- Det er enda tøffere å kjenne på at man har prestert svakt og vært et stykke unna å ta tre poeng i alle tre. Jeg synes det er det tøffeste. Måten vi har fremstått de siste tre kampene er mest skuffende, sier Hansen til Nettavisen.

Mens Guillermo Molins omtalte Rosenborgs første omgang mot Lillestrøm som «en katastrofe», mener Hareide at laget fremstod «puslete».

- Forrige helg var vi også det samme i spillet vårt mot Sarpsborg. Vi vil være mer direkte, være raskere fremover, raskere i angrep, få bedre presisjon. Det er så mange ting å ta tak i, derfor blir det puslete, forklarer Hareide til Nettavisen.

- Det er faktum. Utfordringen er hvordan vi erkjenner det og hva vi gjør med det i etterkant. Han har et poeng hva gjelder duellkraft og tilstedeværelse fra start av. Vi gir bort enormt mange brudd til LSK, følger Hansen opp om sjefens beskrivelser.

Les også

Høy temperatur da Viking slo tilbake mot Sarpsborg 08

Hareide: - Sportslig krise

Keeperen sier at Rosenborgs plan før oppgjøret mot LSK var å fremstå i et mellom-lavt press, siden de selv har sett tendenser til at laget ikke er gode nok til å presse motstanderen høyt i banen.

- Det er samme hvordan vi presser når vi mister ballen i oppspillsfasen hver forbidige gang. Det er frustrerende, sier Hansen.

Slik så det ut da Hareide tok over Rosenborg-jobben:

Hareide mener det har vært ustabilt i mange kamper i 2021 og peker på det han tror kan være noe av forklaringen.

- Når vi mistet Markus Henriksen og Stefano Vecchia var vi kanskje litt uheldige. De var hjørnesteiner i laget vårt, sier 67-åringen og konkluderer med at Rosenborg er inne i en sportslig krise.

- Vi har tapt tre kamper på rad så det er en korrekt beskrivelse, avslutter Hareide som ikke ønsker å spekulere i sin videre fremtid som Rosenborg-trener.