Gå til sidens hovedinnhold

Etter Vålerenga-seieren brøt Fagermo inn i intervjuet med Dønnum: - Det er ikke bra

Molde gikk på sitt femte bortetap på rad i Eliteserien etter lørdagens nederlag i Oslo.

VÅLERENGA-MOLDE 2-1

INTILITY ARENA (Nettavisen): Vålerenga fortsetter sin gode hjemmeform. Lørdag sikret de tre nye poeng etter seier mot Molde.

Vidar Örn Kjartansson fortsatte sin elleville scoringsform da han dunket ballen i mål etter 21 minutter.

I tillegg til 30-åringens scoring misset han også et straffespark etter at Molde ble redusert til ti mann tidlig i den andre omgangen.

Like før slutt doblet Aron Dønnum ledelsen og fastsatte sluttresultatet i hjemmelagets favør.

Molde fikk en redusering i kampens siste sekund til liten nytte.

Les også: Vålerenga tok grep. Nye tall vekker oppsikt: - Det er heftig

- Har ikke det inntrykket selv

Med en mann mer fikk Vålerenga etterhvert store rom å kontre i. Spesielt i den andre omgangen fikk Dønnum flere gode situasjoner der han kunne satt opp medspillere, men istedenfor valgte han å gå på avslutning selv.

Etter kampen spurte Nettavisen om 22-åringen virkelig jaktet å komme på scoringslisten i lørdagens kamp.

- Jeg har ikke helt det inntrykket selv, men man må jo skyte for å score. Så det var deilig å få den til slutt, sier en humrende Dønnum til Nettavisen.

Vålerengas offensive juvel bedyrer at lagkameratene ikke kom med noen meldinger, da han ved flere anledninger skjøt både utenfor, i Molde-blokka og i egne medspillere fremfor å sende ballen videre til ledige medspillere.

- De sier ikke noe. Jeg skal være forsiktig med hvem jeg sier ting til. Jeg følte ikke at det var opplagt at jeg skulle spille pasning noe mer enn å skyte selv. Til slutt så kom scoringen også, gliser han.

I det Dønnum fortsetter å legge ut om sin egen prestasjon kommer trener Dag-Eilev Fagermo forbi og bryter inn i intervjuet.

- Det som er farlig i dag er at du viser smartness. Istedenfor å brenne til er du smart. Det ser klubber vet du, det er ikke bra, sier Fagermo til Nettavisen med klar henvisning til den dokumenterte interessen fra klubber i utlandet, vel vitende om at målscoreren fort er tapt om han fortsetter slik.

Fagermo mener selv at han «ikke har kjeftet på Dønnum en gang etter han tok over Vålerenga-jobben».

- Aron er fantastisk. Vi trenger sånne spillere som har x-faktor. Det samme med Osame. Aron får litt kjeft fordi jeg vil at han skal true litt mer, sier Fagermo og innrømmer med det at hans forrige kommentar ble sagt med et lite glimt i øyet.

Ved sin side står en glisende Dønnum og lytter.

- Da er han egentlig umulig å stoppe. Han har veldig gode individuelle ferdigheter, men han er rask og sterk også. Han bruker det litt for lite og det er det steget der vi kan ta litt mer på han. Om han blir enda råere med å starte uten ball så blir han komplett, sier Fagermo.

- Du vil kanskje ikke at han skal ta det steget i og med at han da fort kan forsvinne herfra?

- Jo, det vil jeg. Men jeg vil gjerne beholde han til vi vinner noe her. Jeg skjønner også at det er sånn det er, men nå skal han skrive ny femårskontrakt, avslutter en lattermild Fagermo.

VIF-press

Hjemmelaget tok umiddelbart tak i kampen hjemme i Oslo lørdag. Anført av en frisk Dønnum rullet Vålerenga opp flere småfarlige angrep på høyresiden de første minuttene.

Molde på sin side la nærmest hele laget inn på egen banehalvdel. Etter elleve minutter fikk de ballen ned og satt press på Vålerenga i ubalanse.

Eirik Ulland Andersen ladet høyrefoten og sendte et skudd like til side for mål.

Et lite varsko om hva som var i vente.

Minuttet etter dunket Fredrik Aursnes til fra langt hold. Keeper Kristoffer Klaesson fikk med nød og neppe vippet ballen over målet og til corner.

FØLG OVERGANGSVINDUET DIREKTE HER

Ulland Andersen fikk nok en stor mulighet for Molde etter 14 minutter. Kantspilleren plukket nedfallet etter et langt oppspill, men skuddet sendte han upresset noen meter over målet.

Etter hjemmelagets friske start presset Molde etterhvert Vålerenga tilbake i banen. Sheriff Sinyan stanget også ballen like utenfor stolpen etter en corner.

Les også: Eyjólfsson returnerer til Rosenborg

Kjartansson igjen

Så skulle Vålerenga få kampens første scoring. Hjemmelaget rullet opp et flott angrep på høyresiden.

Christian Borchgrevink fant en umarkert Vidar Örn Kjartansson helt fri inne i feltet.

På det første touchet var islendingen nok en gang nådeløs og prikket inn 1-0.

- Ai, ai, ai, ai. Én berøring trenger han innenfor 16-meteren. Det er nesten uvirkelig, kommenterte Kenneth Fredheim hos Eurosport.

Tor Ole Skullerud ved hans side fulgt opp:

- Spinnvilt. Helt vanvittig hvordan uttelling han har. Det var kveldens første sjanse for Kjartansson, satt opp av Borchgrevink.

Skullerud reagerte dog på hvor fritt spillerom VIF-spissen fikk innenfor Molde-boksen.

Martin Bjørnbak var for langt unna i markeringen og ble straffet hardt for det.

- Så må jeg si at det er veldig spesielt at han får lov til å stå der rundt første stolpe, så alene innenfor 16-meteren. Han får prikke den helt upresset. Da blir det mål da, når du møter den kanskje giftigste spissen i Eliteserien, sa han.

Les også: Zidane bekrefter: Ødegaard med i troppen mot Real Sociedad

Molde yppet seg

Vålerenga hadde etter scoringen god kontroll på det som foregikk på eget gress. Anført av en for dagen svært solid Ivan Näsberg i midtforsvaret stod hjemmelaget godt i mot.

Etter 41 minutter kom Molde til sin største sjanse i kampen.

Et lavt innlegg fra Ulland Andersen fant veien frem til en upresset Etzaz Hussain. Kun en god redning av Klaesson hindret bortelaget scoring.

I pausen valgte Molde-trener Erling Moe å bytte ut Martin Bjørnbak.

- 45 minutter er nok for Martin i dag. Vi er gode i det lave presset, så sliter vi å komme oss aggressivt og høyt nok, sa Moe før andre omgang.

Rødt kort og straffemiss

Vålerenga gikk ut i andre omgang slik de startet den første. En lang ball i bakrommet mot Aron Dønnum skapte store problemer for Molde-forsvaret.

John Kitolano kom for sent inn i situasjonen og måtte ty til ulovlige midler i duellen.

Dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket og viste samtidig Kitolano det røde kortet.

Straffen satte Kjartansson over målet.

- Det er alt annet enn kaldt. Linde velger hjørne tidlig, men Kjartansson blåser den over tverrliggeren, kommenterte Fredheim.

Vålerenga fikk etterhvert flere gode situasjoner og rom å kontre i.

Dønnum fikk en god skuddmulighet innenfor 16-meteren etter 63 minutter som Linde slo til corner.

Ohi fikk en brukbar mulighet etter halvspilt andre omgang. Skuddet gikk rett i fanget til Klaesson.

Mathis Bolly fikk en stor sjanse med under kvarteret igjen av kampen. Innbytteren stanget et innlegg på mål, men Klaesson vartet opp med en god reaksjonsredning.

Dønnum dunket inn sluttresultatet til 2-0 etter 83 minutter etter en god pasning fra innbytter Bård Finne.

Dønnum jaktet også sin andre scoring og misbrukte en stor sjanse helt på tampen. På overtid reduserte Molde til 2-1 ved Henry Wingo.

Vålerenga avanserer med lørdagens seier opp til 3.plass på tabellen, to poeng bak Molde på sølvplass.

Kommentarer til denne saken