– Dette er ikke første gang. Jeg drar ofte på Ullevaal, enten det er i forbindelse med landslaget eller cupfinaler, sier Konate, som tidligere spilte i Tippeligaen for både Molde og Hønefoss, til Nettavisen.

Han jobber nå blant annet som rådgiver i spillerorganisasjonen NISO, men understreker at han uttaler seg som privatperson rundt mangelen på mat-alternativer for de som ikke spiser svin i forbindelse med kamper på Norges nasjonalarena.

40-åringen luftet først frustrasjonen på Twitter, hvor han påpeker at folk som følger muslimsk tro og ikke spiser svin kommer for å se kamper.

I tillegg til frukt og annen snacks som popcorn og sjokolade, er det pølse i brød/lompe og baguette med ost og skinke som er tilgjengelig om man blir sulten enten før eller underveis i kampene på Ullevaal.

Les også: Tror rivalene skjelver etter Haaland-nyhet

– Mange har ringt meg

Konate reagerer på at det ikke finnes bedre alternativer for tilskuere som ikke spiser svin.

– De kunne hatt brød med bare ost, og det er til og med billigere. Hvorfor kan de ikke lage baguetter uten skinke? Vi vil bare ha en mulighet, hvis ikke må vi ha med matpakke.

Den tidligere Molde- og Hønefoss-spilleren, som nå er tilknyttet A-laget til Nordstrand, er klar på at reaksjonen ikke er ment for å fremprovosere bråk, men heller gjøre de ansvarlige bevisst på problemstillingen.

– Jeg tror ikke de gjør det med vilje, og i mine øyne har de bare ikke tenkt på det. I tillegg er det billigere å lage en baguette med bare ost, enn med ost og skinke.

Han sier han har fått mange reaksjoner etter å ha lagt ut en melding om det samme temaet på Twitter.

– Mange har ringt meg og sagt at de trodde det bare var de som hadde tenkt på det. Noen sier de tar med matpakke så barna kan være med, men da sier jeg at man skal på fotballkamp og ikke piknik.

NFF tar grep: – Beklagelig

Christer Madsen, kommunikasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund, sier det tidligere har blitt servert baguette med kylling tidligere, men understreker at de nå kommer til å ta grep.

Les også: Eksperten mener Norge-kapteinen er totalforandret: – Mindre bajas

– Nå var det ikke det, og det er beklagelig. Sammen med leverandørene våre ser vi på løsninger til neste landskamp, forteller han til Nettavisen.

På spørsmål om de kommer til å ta grep, forteller han at de skal gå i dialog med «Snackzone», som styrer kioskene på nasjonalarenaen.

– Det er viktig å gi alle et godt tilbud og en bra opplevelse, avslutter han.