*Nettavisen* Sport.

Etterlyst spiller VM-finale

Foto: AP/Scanpix

En arrestordre kan hindre David «Chino» Rheem i å vinne 46 millioner kroner.

28-åringen er en av ni finalister i VM-finalen i poker, som skal spilles i Las Vegas i november. Turneringen, som også er kjent som «Main Event» i World Series of Poker, har en førstepremie på 46 millioner kroner.

David Rheem lærte å spille poker i Sør-Florida.

Gamle synder
- Han oppførte seg ikke som om han visste alt, og ble en god spiller ved å se på og spille mye. En veldig høflig, ung mann, sier Steve Watkins, tidligere pokermanager i Seminole Hollywood Casino, hvor Rheem begynte å spille poker så fort han fylte 18 år.

I Florida gjorde han også andre ting - som ikke var fullt så positive. I 2000 ble han kjent skyldig i flere lovbrudd - heleri, innbrudd og besittelse av narkotiske stoffer - og ble dømt til fire måneders fengsel.

I 2003 ble han kjent skyldig i ulovlig inntrengelse på privat grunn, men Rheem møtte aldri opp i retten. Derfor er det fortsatt en aktiv arrestordre på Rheem i Florida, skriver lokalavisen Sun Sentinel.

Avisen fikk ikke tak i Rheem for kommentarer. Verken hans sponsor, PokerStars.net, eller arrangørene visste om 28-åringens bakgrunn.

- Det finnes også baseball- og fotballspillere som bryter loven, soner sin straff og så kommer tilbake. Han har de samme konstitusjonelle rettighetene som alle andre, sier kommunikasjonsdirektør Seth Palansky ifølge Pokerverdict.com.

- En ydmyk spiller
Nettstedet skriver at David Rheem betraktes som en av pokerens mest hyggelige og ydmyke spillere i dag.

«Chino», som nå er bosatt i California, har spilt inn over 600.000 dollar i pokerkarrieren og ble nummer fem i en av sommerens VM-turneringer.

Han starter finalebordet med 10.230.000 i sjetonger. Det er seks spillere som starter med flere sjetonger og kun to som starter med færre.

VM-finalen i poker skal sendes på tv-kanalen ESPN i USA og dette er årsaken til at finalebordet spilles først i november. Tv-kanalen ønsker å sende finalen dagen etter at den er ferdigspilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag