RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU gir rødt kort til Fifa

Foto: FABRICE COFFRINI
Sist oppdatert:
Fifas ønske om å innføre Sepp Blatters «seks pluss fem-regel» slaktes av EU.

På Fifa-kongressen ga et samlet Fifa sin tilslutning til målsettingen som ligger til grunn for 6+5-forslaget. Forslaget skal begrense antall utlendinger i et lag til fem i 2012/2013.

- FIFA-kongressen har gitt sin tilslutning til målsettingen som ligger til grunn for 6+5 forslaget, som er at det skal jobbes for å ivareta klubbidentiteten, landslagene og spillerutviklingen på en bedre måte. Men kongressen er samtidig klar på at det ikke skal vedtas regler som strider med EU-lovverket. Dette er et prinsippvedtak, og det er ingen realisme i at det vil innføres regler knyttet til antall utlendinger på banen med det første, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Regelen er en av president Sepp Blatters største kampsaker, men den europeiske union (EU) mener at regelen er diskriminerende og ulovlig.

- Vi gir rødt kort til denne regelen, sier Vladimir Spidla, EUs kommisjonær for like muligheter.

Problemet for Fifa er at denne regelen ikke er kompatibel med EUs lovverk, som tillater arbeidstakere å bevege seg fritt mellom medlemsland. Blatter er innstilt på å samarbeide med EU og det europeiske fotballforbundet (UEFA) for å få dette til.

Blatter har ifølge BBC også uttalt at Fifa vil forsøke å samarbeide med andre lagsporter for å få gjennomslag for denne regelendringen.

Meningen er at den første begrensningen i antall utlendinger skal implementeres fra starten av 2010/2011-sesongen, med et minimum av fire hjemmeavlede spillere i hvert lag.

EU støtter imidlertid Uefas regel, som gjelder fra kommende sesong, om at åtte spillere i en Mesterliga- eller uefacuptropp må ha blitt utviklet i egen klubb.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere