*Nettavisen* Sport.

Europa hyller Norge

Foto: (Scanpix)

8-0 på to EM-kvalifiseringskamper blir lagt merke til. Les hva utenlandske medier skriver om Norge her.

07.06.07 11:06

På lørdag slo Norge Malta 4-0. Onsdag kveld ble Ungarn slått med samme sifre i sommervarmen på Ullevaal Stadion.

Og Norges resultater blir lagt merke til i våre naboland og i det øvrige Europa.

Etter to ganger 4-0 på landslagsarenaen konkluderer utenlandske medier med at Norges EM-drøm lever i beste velgående - og John Carew blir hyllet som Norges redningsmann. I likhet med norske medier hyller utenlandske aviser, nyhetsbyråer og TV-kanaler Norges prestasjoner.

Dette rapporterer et utvalg utenlandske medier om Norges kamp:

«For andre gang på fire dager kunne det norske fotballandslaget forlate Ullevaal med en 4-0-seier i ryggen etter en kamp i EM-kval gruppe C. Denne gang var det Ungarn det gikk ut over. Nordmennene hadde en rekke sjanser fra start, men måtte vente helt til det 21. minutt før Steffen Iversen headet Norge i ledelsen. Andre omgang ble styrt av John Carew. Først banet han veien for Daniel Braatens 2-0-scoring i det 58. minutt, før han minuttet etter selv økte til 3-0 og fastsatte sluttresultatet i det 78. minutt.»
TV 2 Danmark

«Norge er i storform, og tok sin andre 4-0-seier på fire dager da Ungarn ble overkjørt hjemme på Ullevaal. Seieren innebærer at Norge i aller høyeste grad er med og slåss om en av to EM-plasser i gruppe C».
SVT

«Norge brukte på nytt fordelen av å møte en svakere motstander i Ungarn. Kampen endte med 4-0-suksess for Norge, som nå biter seg fast i toppen i gruppe C. Aston Villa-spissen hjalp Norge til seieren med to scoringer i andre omgang.
Sky Sports News

«Norge banket Ungarn tilbake til Øst-Europa med en solid 4-0-seier. Dermed holder nordmennene liv i drømmen om å komme seg til EM i 2008. Det er nemlig stadig en realistisk sjanse for at Norge er med i en av skålene når EM-gruppene til sluttspillet i 2008 i Østerrike og Sveits skal trekkes. Nordmennene satte onsdag kveld en ordentlig omgang med ungarsk gulasj til livs, da gjestene fra Øst-Europa ble sendt av banen med 4-0-tap».
Berlingske Tidene (BT)

«Angriperen John Carew scoret to mål og var involvert i et tredje da Norge knuste Ungarn 4-0 og henger seg på i jakten om en EM-plass i gruppe C.».
Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters

«Norge er i storform og tok onsdag kveld den andre 4-0-seieren da Ungarn ble knust på Ullevaal. Norges drøm om EM lever videre.».
Nyhetsbyrået TT

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.