*Nettavisen* Sport.

Europa knuste USA

Foto: (scanpix)

Europas golfspillere forsvarte Ryder Cup-trofeet ved å beseire USA på bortebane i helgen.

20.09.04 06:10

Europeerne utspilte vertene i parspillet både fredag og lørdag, og ledet med hele seks poeng foran siste dag. Det betydde at europeerne trengte bare tre seirer (eller seks uavgjorte) på de 12 singlekampene siste dag for å beholde trofeet.

USAs lagkaptein Hal Sutton satte opp sine sterkeste kort i de tidlige kampene søndag i håp om å inspirere laget til en mirakuløs vending, og en kort stund så det ut som det kunne gå da det var amerikansk ledelse i de fleste kampene. Men så snudde det.

Sergio Garcia tok Europas første poeng da han vendte mot Phil Mickelson og avgjorde to hull før slutt.

Darren Clarke greide uavgjort mot Davis Love, og da Lee Westwood senket en vrien par-putt på siste hull og forsvarte sin ledelse mot Kenny Perry var USAs håp ute. Da var Colin Montgomerie allerede trygg på minst ett halt poeng fordi han ledet med ett hull over David Toms med ett hull igjen å spille.

Som tittelforsvarer ville Europa beholde pokalen med uavgjort. Da Montgomerie forsvarte ledelsen, var det klart at Europa hadde 14,5 poeng og var vinner av turneringen.

Det er fjerde gang på de fem siste turneringene at Europa vinner turneringen som er på prestisjetoppen i internasjonal golf.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.