RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.betsson.com

Europas største pokerturnering

Sist oppdatert:
69 millioner i premiepotten. Og nordmenn i teten.

Det er stikkordene for det som foregår på Monte Carlo Bay Hotel & Resort akkurat nå. European Poker Tour er i ferd med å avslutte sin fjerde sesong og det skjer med 28 nordmenn på deltagerlisten.

Totalt meldte 842 spillere seg på turneringen, som dermed er blitt den største i europeisk historie. Premiepotten er totalt på 66,9 millioner kroner og vinneren får hele 16 millioner kroner. Trøsten for den som ender på andreplass, er at vedkommende får 9,4 millioner kroner.

Nedtur for bloggerne
Stephan Kjærstad fra Ålesund og Johnny Lodden fra Jørpeland plasserte seg helt i teten etter spilledag 1A.

Det er neppe helt tilfeldig - Kjærstad ble kåret til fjorårets beste norske nettspiller og Lodden hadde flest pengeplasseringer i forrige EPT-sesong.

Thor Hansen - norsk pokers gudfar - er dessverre slått ut av turneringen. Det samme gjelder Nettavisens trio av pokerbloggere; Annette Obrestad, Tore Lagerborg og Andreas Høivold.

Stjernespekket felt
Den høye deltageravgiften (det koster 10.000 euro å delta) og det enorme deltagerantallet har trukket til seg de største stjernene fra Nord-Amerika. Phil Ivey, Daniel Negreanu, Barry Greenstein, Chris Moneymaker og Greg Raymer stilte alle til start.

I tillegg er gamle idrettsstjerner som Boris Becker (tysk tennislegende), Tomas Brolin (svensk fotballhelt), Vikash Dhorasoo (fransk fotballspiller) og Tony Cascarino (irsk fotballspiller) å finne i kasinoet i Monte Carlo.

Over 400 slått ut
16 nordmenn er igjen når spilledag 1A og 1B nå er ferdig. Halvparten er altså slått ut. Det står bra i forhold til startfeltet, som nå er redusert fra 842 til rundt 400.

Anders Berg (tidligere medlem av Norsemen), Øyvind Riisem og Arild Helland kom best ut av det i løpet av spilledag 1B. Men også Ørjan Holt, Jarle Aasen, Børge Dypvik og Martin Kværnstuen gikk videre.

Det er nå 382 spillere igjen i turneringen. Gjennomsnittlig antall sjetonger er 33.000.

Turneringen fortsetter mandag, med spilledag to, og avsluttes 17. april.

Les flere pokerartikler og blogger her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere