*Nettavisen* Sport.

Europcar trenger nye ryttere

Foto: PASCAL ROSSIGNOL (Scanpix/Reuters)

Europcar tror på World Tour-lisens, men da må de ut på jakt etter nye ryttere.

25.10.11 20:15

Tirsdag kom listen over lag som hadde møtt UCIs sportslige kriterier. De femten første er så godt som klare for World Touren neste sesong.

Les mer:Disse lagene får trolig World Tour-plass

På plassene mellom nummer 16 og 20 vil tre lag av fem lag sikre seg plass i den øverste divisjonen. Blant disse lagene er Europcar, som har Pierre Rolland og Thomas Voeckler på laget. Lagets manager Jean-René Bernaudeau er sikker på at UCI vil gi lagets hans en plass i det ypperste selskap.

- Vi har sendt inn vår søknad. Vi er håpefulle, men vi har fortsatt på vår måte å handle, sa Bernaudeau i en webchat på eurosport.fr.

- Gitt problemene til andre lag, kan vår pålitelighet lønne seg.

Dersom Europcar blir å finne i World Touren neste år er i alle fall en ting klart. Det må hentes inn nye ryttere.

- Vi ville trengt noen utholdende ryttere, ryttere for etappeløpene. Vi må kjøre de tre Grand Tourene dersom vi kommer med i World Touren, så man trenger solide ryttere. Om vi er nummer 20, 19 eller 18 på rankingen har ingenting å si. Vi har tillit til UCI.

På slutten av sesongen prøve Europcar å signere Filippo Pozzato, men italieneren valgte som kjent Farnese Vini.

- Vi klarte ikke å få ham fordi det er vanskelig å ha kontrakt mellom rytter, manager og agent. Det franske skattesystemet er et handicap. Sykkel er ikke bare penger, det handler også om å følge sine ideer. Vi ønsker ryttere som vil komme til oss. Lyst er viktigere enn penger.

Om det franske laget får World Tour-lisens eller ikke, er det noe som er ganske sikkert. Laget vil få plass i Tour de France. Der vil de stille med to av årets gjennombrudd i touren, Thomas Voeckler og Pierre Rolland.

- Pierre har ambisjoner i sammendraget. Han gjorde en god tempo i Grenoble, og vi jobber med noe spesifikk materiale for tempo. Thomas vil komme til touren med en fri rolle, forteller Bernaudeau.

Annonsebilag