*Nettavisen* Sport.

Europcar trenger nye ryttere

Foto: PASCAL ROSSIGNOL (Scanpix/Reuters)

Europcar tror på World Tour-lisens, men da må de ut på jakt etter nye ryttere.

25.10.11 20:15

Tirsdag kom listen over lag som hadde møtt UCIs sportslige kriterier. De femten første er så godt som klare for World Touren neste sesong.

Les mer:Disse lagene får trolig World Tour-plass

På plassene mellom nummer 16 og 20 vil tre lag av fem lag sikre seg plass i den øverste divisjonen. Blant disse lagene er Europcar, som har Pierre Rolland og Thomas Voeckler på laget. Lagets manager Jean-René Bernaudeau er sikker på at UCI vil gi lagets hans en plass i det ypperste selskap.

- Vi har sendt inn vår søknad. Vi er håpefulle, men vi har fortsatt på vår måte å handle, sa Bernaudeau i en webchat på eurosport.fr.

- Gitt problemene til andre lag, kan vår pålitelighet lønne seg.

Dersom Europcar blir å finne i World Touren neste år er i alle fall en ting klart. Det må hentes inn nye ryttere.

- Vi ville trengt noen utholdende ryttere, ryttere for etappeløpene. Vi må kjøre de tre Grand Tourene dersom vi kommer med i World Touren, så man trenger solide ryttere. Om vi er nummer 20, 19 eller 18 på rankingen har ingenting å si. Vi har tillit til UCI.

På slutten av sesongen prøve Europcar å signere Filippo Pozzato, men italieneren valgte som kjent Farnese Vini.

- Vi klarte ikke å få ham fordi det er vanskelig å ha kontrakt mellom rytter, manager og agent. Det franske skattesystemet er et handicap. Sykkel er ikke bare penger, det handler også om å følge sine ideer. Vi ønsker ryttere som vil komme til oss. Lyst er viktigere enn penger.

Om det franske laget får World Tour-lisens eller ikke, er det noe som er ganske sikkert. Laget vil få plass i Tour de France. Der vil de stille med to av årets gjennombrudd i touren, Thomas Voeckler og Pierre Rolland.

- Pierre har ambisjoner i sammendraget. Han gjorde en god tempo i Grenoble, og vi jobber med noe spesifikk materiale for tempo. Thomas vil komme til touren med en fri rolle, forteller Bernaudeau.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.